Akcionarima NIS-a 25 dinara po akciji

Skupština akcionara Naftne industrije Srbije donela je danas odluku da četvrtu godinu za redom isplati dividende svim deoničarima, a NIS će po tom osnovu isplatiti 25 odsto dobiti iz 2015, odnosno 4,02 milijardi dinara u ukupnom bruto iznosu. Kako je navedeno iz kompanije, akcionarima će na ime dividendi biti isplaćeno 24,69 dinara po akciji bruto. Pravo na dividendu za 2015. godinu imaju svi akcionari kompanije koji su upisani u Centralnom registru, depou i kliringu hartija od vrednosti na dan 18. juna 2016. godine. Skupština akcionara, koja je danas zasedala, ovlastila je Odbor direktora NIS-a da odredi dan i postupak isplate dividende. Na današnjoj sednici usvojeni su i finansijski izveštaji za 2015. godinu, Konsolidovani finansijski izveštaji za prošlu godinu, kao i izveštaji o reviziji prethodna dva izveštaja.

Akcionarima NIS-a 25 dinara po akcijiSkupština akcionara Naftne industrije Srbije donela je danas odluku da četvrtu godinu za redom isplati dividende svim deoničarima, a NIS će po tom osnovu isplatiti 25 odsto dobiti iz 2015, odnosno 4,02 milijardi dinara u ukupnom bruto iznosu.

Kako je navedeno iz kompanije, akcionarima će na ime dividendi biti isplaćeno 24,69 dinara po akciji bruto. Pravo na dividendu za 2015. godinu imaju svi akcionari kompanije koji su upisani u Centralnom registru, depou i kliringu hartija od vrednosti na dan 18. juna 2016. godine.

Skupština akcionara, koja je danas zasedala, ovlastila je Odbor direktora NIS-a da odredi dan i postupak isplate dividende. Na današnjoj sednici usvojeni su i finansijski izveštaji za 2015. godinu, Konsolidovani finansijski izveštaji za prošlu godinu, kao i izveštaji o reviziji prethodna dva izveštaja.

Usvojen je i Godišnji izveštaj NIS-a za 2015. godinu, kao i izveštaj o izvršenoj reviziji Godišnjeg izveštaja. Na predlog većinskog akcionara, JAD „Gasprom njeft", na sednici su danas izabrani i članovi Odbora direktora NIS-a.

Odbor će raditi u saštavu: zamenik predsednika Izvršnog odbora JAD „Gasprom njeft" i prvi zamenik generalnog direktora JAD „Gasprom njefta" Vadim Jakovljev, član Izvršnog odbora JAD „Gasprom njeft" i zamenik generalnog direktora za upravljanje inostranim aktivama JAD „Gasprom njefta", generalni direktor NIS a. d. Novi Sad Kiril Kravcenko, savetnik generalnog direktora JAD „Gasprom njeft" Aleksandar Bobkov, član Izvršnog odbora JAD „Gasprom njeft" i zamenik generalnog direktora za ekonomiku i finansije JAD „Gasprom njefta" Aleksej Jankević, direktor Direkcije za regionalnu prodaju JAD „Gasprom njeft" Aleksandar Krilov, zamenik predsednika IO JAD „Gasprom njeft" i zamenik generalnog direktora za logistiku, preradu i promet JAD „Gasprom njefta" - Anatolij Cerner.

Na predlog Republike Srbije, za članove Odbora direktora su imenovani i Nikola Martinović, Goran Knežević i Danica Drašković.

Za nezavisne članove Odbora direktora imenovani su Volfgang Rutenštorfer i Stanislav Šekšnja.

Za predsednika Odbora Skupštine akcionara za nadzor nad poslovanjem i postupkom izveštavanja akcionara Društva je imenovan Nenad Mijailović, dok su za članove tog Odbora imenovani Zoran Grujičić i Aleksej Urusov, direktor Direkcije za ekonomiku i korporativno planiranje JAD „Gasprom njeft".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik