Izabrano pobedničko rešenje za budući izgled područja Bloka 18

Bez autora
Jun 28 2016

Područje Bloka 18, koje se nalazi preko puta Beograda na vodi, između Tramvajskog mosta i Gazele, dobilo je viziju budućeg izgleda, rekao je glavni urbanista Milutin Folić. Izabrano je pobedničko rešenje arhitektonsko-urbanističkog konkursa, prema kojem će se uraditi plan detaljne regulacije i razvijati ovaj izuzetno atraktivan deo grada. Anketni urbanističko-arhitektonski konkurs za Blok 18 na obali Save još jedan je iz niza drugačijih i različitih koje grad organizuje kao profesionalne oglede i provere u prostoru, to jest šta i kako je moguće na najbolji način planirati i graditi. Broj i kvalitet radova u potpunosti su doprineli da proces koji sledi, planska razrada, vrednovanje etapnosti i prioriteti realizacije budu usklađeni sa savremenim tokovima gradogradnje i tržišnim proverama.

Izabrano pobedničko rešenje za budući izgled područja Bloka 18Područje Bloka 18, koje se nalazi preko puta Beograda na vodi, između Tramvajskog mosta i Gazele, dobilo je viziju budućeg izgleda, rekao je za Beoinfo glavni urbanista Milutin Folić.

Izabrano je pobedničko rešenje arhitektonsko-urbanističkog konkursa, prema kojem će se uraditi plan detaljne regulacije i razvijati ovaj izuzetno atraktivan deo grada. 

– Anketni urbanističko-arhitektonski konkurs za Blok 18 na obali Save još jedan je iz niza drugačijih i različitih koje grad organizuje kao profesionalne oglede i provere u prostoru, to jest šta i kako je moguće na najbolji način planirati i graditi. Broj i kvalitet radova u potpunosti su doprineli da proces koji sledi, planska razrada, vrednovanje etapnosti i prioriteti realizacije budu usklađeni sa savremenim tokovima gradogradnje i tržišnim proverama – istakao je Folić.

Aktualizacija predmetnog rešenja „blokova u meri urbane modelacije” i sagledljivog tempa ostvarljivosti iskazani su prvonagrađenim rešenjem, naveo je Folić.

Ostali aspekti ovog rešenja, kao i fragmenti nagrađenih i otkupljenih radova, postaju deo fundusa za naredne korake razrade u delu ili pak kao reperi mogućeg ili korektivnog, rekao je glavni urbanista.

Konkurs je bio javan, otvoren, anketni i jednostepen, a organizovala ga je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, u saradnji sa Udruženjem arhitekata Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik