Brexit zasad nama utjecaja na dolaske britanskih turista u RH

Bez autora
Jun 29 2016

Situacija oko Brexita za sada ne utječe, niti se očekuje da će utjecati na dolaske britanskih turista u Hrvatsku. Njihovi touroperatori i drugi hrvatski partneri zadovoljni su ovogodišnjom prodajom i porastom interesa za Hrvatsku, ističu iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice. HTZ podsjeća da je još u svibnju ABTA izvijestila da je u tom mjesecu već bilo bukirano 65 posto ljetnih odmora Britanaca. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku za prva četiri mjeseca ove godine u Hrvatsku je došlo čak 32 posto više britanskih turista nego u isto vrijeme lani. Njih gotovo 28.000 ostvarilo je više od 97.000 noćenja ili čak 37 posto više.

Brexit zasad nama utjecaja na dolaske britanskih turista u RHBrexit zasad nama utjecaja na dolaske britanskih turista u RHSituacija oko Brexita za sada ne utječe, niti se očekuje da će utjecati na dolaske britanskih turista u Hrvatsku.

Njihovi touroperatori i drugi hrvatski partneri zadovoljni su ovogodišnjom prodajom i porastom interesa za Hrvatsku, ističu iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

HTZ podsjeća da je još u svibnju ABTA (Britansko udruženje touroperatora i agencija) izvijestila da je u tom mjesecu već bilo bukirano 65 posto ljetnih odmora Britanaca.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku (DZS) za prva četiri mjeseca ove godine u Hrvatsku je došlo čak 32% više britanskih turista nego u isto vrijeme lani. Njih gotovo 28.000 ostvarilo je više od 97.000 noćenja ili čak 37% više.

Ukupno je, po podacima DZS-a, Hrvatsku lani posjetilo više od 490.500 turista iz Ujedinjene Kraljevine, što je bilo 14,3% više nego u 2014., a malo veći porast od 15% ostvarili su s 2,4 milijuna noćenja.

Za ovu godinu pozitivne trendove s tog tržišta pokazuju i prvi podaci iz HTZ-ova sustava eVisitor po kojima je u svibnju u Hrvatskoj ostvareno više od 285 tisuća noćenja turista iz UK, dok podaci za lipanj (s danom 26. lipnja) govore već o više od 414.000  njihovih noćenja.

Slijedom tih podataka, najava i novih informacija primjetno je da s britanskog tržišta bilježimo daljnji uzlazni trend te na kraju prvog polugodišta možemo očekivati znatan, u postocima i dvoznamenkasti porast turističkog prometa Britanaca u Hrvatskoj za koji vjerujemo da će se zadržati sve do kraja turističke sezone, ističe direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik