Oprema za izgradnju Trebevićke žičare poklonjena Olovu

Bez autora
Jun 29 2016

Oprema koju je Gradu Sarajevu za izgradnju Trebevićke žičare doniralo švicarsko selo Grachen, poklonjena je Olovu, jer se kreće u izgradnju nove žičare. Gradsko vijeće Grada Sarajevo održalo je danas sjednicu na kojoj je usvojena Oduka o davanju saglasnosti za zaključivanje ugovora o poklonu donirane opreme između Grada Sarajeva i Općine Olovo. Grad Sarajevo je poslalo upit Grachenu da li oprema može biti poklonjena nekom drugom i dobili su potvrdan odgovor. S obzirom na to da se donirana oprema ne može racionalno koristiti za revitalizaciju Trebevićke žičare, kao i s obzirom na činjenicu da Grad nema prostorije niti bilo koje druge kapacitete da preuzme i iskoristi doniranu opremu koja se mora izmjestiti iz baze međunarodnih oružanih snaga u Butmiru, gdje je do sada bila smještena, stvorene su pretpostavke da se ista prenese u vlasništvo Općini Olovo, gdje se planira izgradnja žičare.

Oprema za izgradnju Trebevićke žičare poklonjena OlovuOprema koju je Gradu Sarajevu za izgradnju Trebevićke žičare doniralo švicarsko selo Grachen, poklonjena je Olovu, jer se kreće u izgradnju nove žičare.

Gradsko vijeće Grada Sarajevo održalo je danas sjednicu na kojoj je usvojena Oduka o davanju saglasnosti za zaključivanje ugovora o poklonu donirane opreme između Grada Sarajeva i Općine Olovo.

Grad Sarajevo je poslalo upit Grachenu da li oprema može biti poklonjena nekom drugom i dobili su potvrdan odgovor.

"S obzirom na to da se donirana oprema ne može racionalno koristiti za revitalizaciju Trebevićke žičare, kao i s obzirom na činjenicu da Grad nema prostorije niti bilo koje druge kapacitete da preuzme i iskoristi doniranu opremu koja se mora izmjestiti iz baze međunarodnih oružanih snaga u Butmiru, gdje je do sada bila smještena, stvorene su pretpostavke da se ista prenese u vlasništvo Općini Olovo, gdje se planira izgradnja žičare", saopćeno je iz Gradskog vijeća Grada Sarajevo.

Usvojena je i Odluka o pristupanju izgradnji nove Trebevićke žičare i pratećih objekata, čime su ostvareni preduslovi za dalju, ubrzanu, realizaciju projekta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik