Zapošljavanje najmanje 614 osoba, osigurano milijun maraka

Bez autora
Jun 29 2016

Nakon održane Konstituirajuće sjednice, Upravni odbor Federalnog zavoda za zapošljavanje danas je održao i Prvu radnu sjednicu na kojoj su, između ostalog, donesene odluke o odobravanju sredstava po Programu sufinanciranja pripreme za rad kroz obuku, stručno osposobljavanje i usavršavanje.Tim odlukama obuhvaćen je 51 poslodavac s prostora cijele Federacije BiH, koji trenutno zapošljavaju 3.445 radnika, a, u okviru Programa, planiraju obučiti/stručno osposobiti 768 osoba s evidencije nezaposlenih. Nakon završetka tromjesečne obuke najmanje 70 posto njih, odnosno 614 osoba bit će primljeno u radni odnos.

Zapošljavanje najmanje 614 osoba, osigurano milijun marakaNakon održane Konstituirajuće sjednice, Upravni odbor Federalnog zavoda za zapošljavanje danas je održao i Prvu radnu sjednicu na kojoj su, između ostalog, donesene odluke o odobravanju sredstava po Programu sufinanciranja pripreme za rad kroz obuku, stručno osposobljavanje i usavršavanje.

Tim odlukama obuhvaćen je 51 poslodavac s prostora cijele Federacije BiH, koji trenutno zapošljavaju 3.445 radnika, a, u okviru Programa, planiraju obučiti/stručno osposobiti 768 osoba s evidencije nezaposlenih.

Nakon završetka tromjesečne obuke najmanje 70 posto njih, odnosno 614 osoba bit će primljeno u radni odnos.

Sredstva za realizaciju Programa u iznosu 1.000.000 KM osigurana su Financijskim planom Federalnog zavoda za zapošljavanje za 2016., priopćeno je iz te institucije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik