Očekuje se rekordna turistička sezona na Zlatiboru

Bez autora
Jun 29 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija izjavio je danas da se, zahvaljujući novim sadržajima, do kraja godine može očekivati rekordna turistička sezona na Zlatiboru, uz napomenu da je u prva četiri meseca broj turista na ovoj planini porastao za 30 odsto. On je na Torniku, prilikom zvaničnog otvaranja letnje sezone na Zlatiboru, rekao da su ovi podaci ohrabrujući s obzirom na to da je na toj turističkoj destinaciji povećan i broj noćenja za 31 odsto. Sa svim novim sadržajima, kako je dodao, verujem da do kraja godine možemo da očekujemo izuzetno uspešnu turističku godinu kada je reč o broju turista i prihodima na ovoj planini, ponovio je potpredsednik Vlade.

Povećan broj turista na ZlatiboruPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da se, zahvaljujući novim sadržajima, do kraja godine može očekivati rekordna turistička sezona na Zlatiboru, uz napomenu da je u prva četiri meseca broj turista na ovoj planini porastao za 30 odsto.

Ljajić je na Torniku, prilikom zvaničnog otvaranja letnje sezone na Zlatiboru, rekao da su ovi podaci ohrabrujući s obzirom na to da je na toj turističkoj destinaciji povećan i broj noćenja za 31 odsto.

Sa svim novim sadržajima, kako je dodao, verujem da do kraja godine možemo da očekujemo izuzetno uspešnu turističku godinu kada je reč o broju turista i prihodima na ovoj planini, ponovio je potpredsednik Vlade.

On je danas svečano otvorio i novi zabavni „Avantura“ park, koji se prostire na površini od hiljadu kvadratnih metara, a čiju je izgradnju resorno ministarstvo u celosti finansiralo sa približno pet miliona dinara.

Projekat koji realizujemo zajedno sa "Skijalištima Srbije" ima za cilj da Zlatibor zaista postane celogodišnja turistička destinacija, i verujem da sa ovakvim sadržajima i turističkom ponudom možemo to da u relativno kratkom vremenu i ostvarimo, poručio je Ljajić.

On je objasnio da je izgradnja „Avantura“ parka samo deo šireg projekta koji je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija finansiralo u iznosu od 12,5 miliona dinara, a koji uključuje i izgradnju „zip lajna“ koji treba da bude završen do 1. oktobra ove godine.

Ljajić je podsetio na to da Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, takođe, realizuje i druge projekte sa Turističkom organizacijom Užica i Čajetine.

On je rekao da je Ministarstvo opredelilo 20 miliona dinara za izgradnju Kulturnog centra na Zlatiboru, kao i 13 miliona dinara za gradnju zatvorenog bazena u Dečjem odmaralištu Golija, pri čemu je pomoglo i realizaciju projekata Grada Užica i radove na memorijalnom kompleksu na Kadinjači.

Prema njegovoj oceni, to će ovaj region učiniti turistički atraktivnijim nego što je to bio do sada.

Ljajić je istovremeno ukazao na to da država čini sve što može da poboljša pre svega turističku infrastrukturu, ali da ostaje da se radi više na turističkoj promociji i afirmaciji svih turističkih potencijala koje zapadna Srbija i Zlatibor imaju.

Verujem da ćemo do kraja godine uspeti da ostvarimo sve ove planove, a spremni smo da sa "Skijalištima Srbije" razgovaramo i o drugim projektima kako bismo ih na vreme realizovali, zaključio je potpredsednik Vlade.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik