Agrana želi da preuzme Sunoko

Bez autora
Jun 29 2016

Austrijski koncern za proizvodnju šećera, skroba i voća "Agrana" namerava da preuzme većinski deo srpskog proizvođača šećera "Sunoko", saopštio je danas austrijski koncern. Sa vlasnicima "Sunoko", kompanijom "Agri Europe Cyprus" potpisano je pismo o namerama sa ciljem postizanja dogovora o preuzimanju većinskog udela, precizirano je u saopštenju "Agrana". "Sunoko" je, kako ističe "Agrana", najveći prerađivač šećerne repe na Balkanu. Za potpisivanje sporazuma o preuzimanju potrebni su, nakon odobrenja Upravnog odbora "Agrane", dozvola nadležnih državnih institucija, dodaje se u saopštenju. "Agrana" je u poslednjoj kampanji preuzimanja šećerne repe 2015/16. preradila oko 5,4 tone, i iz toga proizvela oko 800.000 tona šećera.

Agrana želi da preuzme SunokoAustrijski koncern za proizvodnju šećera, skroba i voća "Agrana" namerava da preuzme većinski deo srpskog proizvođača šećera "Sunoko", saopštio je danas austrijski koncern.

Sa vlasnicima "Sunoko", kompanijom "Agri Europe Cyprus" potpisano je pismo o namerama sa ciljem postizanja dogovora o preuzimanju većinskog udela, precizirano je u saopštenju "Agrana".

"Sunoko" je, kako ističe "Agrana", najveći prerađivač šećerne repe na Balkanu.

Za potpisivanje sporazuma o preuzimanju potrebni su, nakon odobrenja Upravnog odbora "Agrane", dozvola nadležnih državnih institucija, dodaje se u saopštenju.

"Agrana" je u poslednjoj kampanji preuzimanja šećerne repe 2015/16. preradila oko 5,4 tone, i iz toga proizvela oko 800.000 tona šećera.

U segmentu šećera "Agrana" je prisutna, pored Austrije, u Bosni i Hercegovini, Rumuniji, Slovačkoj, Češkoj i Mađarskoj.

Već duže vreme "Agrana" najavljuje ulazak na srpsko tržište, koje je, kako su isticali iz menadžmenta, veoma zanimljivo za ovu kompanju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik