Gorenje prodalo Publicus

Bez autora
Jun 30 2016

Ekoinvest, tvrtka kćer Gorenja, potpisala je s društvom HIS gradbeništvo in inženiring, koja je već 35-postotni suvlasnik Publicusa, ugovor o prodaji većinskog vlasničkog udjela u Publicusu. Tvrtka Publicus bavi se komunalnim otpadom u općinama Postojna, Pivka, Kamnik i Komenda, gdje izvodi tu obveznu gospodarsku javnu službu. Iz Gorenja su priopćili da su ugovor potpisali jer su ispunjeni svi uvjeti kojeg su s kupcem dogovorili još u kolovozu 2015. godine.

Gorenje prodalo PublicusEkoinvest, tvrtka kćer Gorenja, potpisala je s društvom HIS gradbeništvo in inženiring, koja je već 35-postotni suvlasnik Publicusa, ugovor o prodaji većinskog vlasničkog udjela u Publicusu.

Tvrtka Publicus bavi se komunalnim otpadom u općinama Postojna, Pivka, Kamnik i Komenda, gdje izvodi tu obveznu gospodarsku javnu službu.

Iz Gorenja su priopćili da su ugovor potpisali jer su ispunjeni svi uvjeti kojeg su s kupcem dogovorili još u kolovozu 2015. godine.

Iako će Gorenje za svoj udjel u Publicusu i za investiciju u Ekogor primiti 2,6 milijuna eura, s prodajom će se razdužiti za čak 6,5 milijuna eura jer novi vlasnik preuzima sve obveze obaju društava.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik