Sberbank Srbija ostvarila rekordan broj izdatih kartica

Bez autora
Jun 30 2016

Sberbank Srbija izdala je u proteklih godinu dana, više od 100.000 debitnih i kreditnih kartica, čime je ostvarila rekordan rast broja izdatih platnih kartica i najveći rast na tržištu Srbije. Impresivan rezultat zabeležile su kreditne kartice, čiji je broj povećan skoro četiri puta i koje su dostigle više od 60.000 korisnika. Time je banka nastavila trend odličnih poslovnih rezultata iz prvog kvartala ove godine i učvrstila se na liderskoj poziciji najbrže rastuće banke u Srbiji u domenu poslovanja sa stanovništvom.

Sberbank Srbija ostvarila rekordan broj izdatih karticaSberbank Srbija izdala je u proteklih godinu dana (maj 2015 - maj 2016.), više od 100.000 debitnih i kreditnih kartica, čime je ostvarila rekordan rast broja izdatih platnih kartica i najveći rast na tržištu Srbije.

Impresivan rezultat zabeležile su kreditne kartice, čiji je broj povećan skoro četiri puta i koje su dostigle više od 60.000 korisnika. Time je banka nastavila trend odličnih poslovnih rezultata iz prvog kvartala ove godine i učvrstila se na liderskoj poziciji najbrže rastuće banke u Srbiji u domenu poslovanja sa stanovništvom.

“Iz dana u dan obaramo nove rekorde i sebi postavljamo još više ciljeve. Izuzetno visoka stopa rasta u broju izdatih kreditnih kartica postignuta je primarno zahvaljujući lansiranju jedinstvene platne Super Kartice iz MasterCard World programa, koja lako zamenjuje sve ostale kartice, objedinjujući u sebi njihove prednosti“, izjavila je Marijana Vasilesku, član Izvršnog odbora, nadležna za resor za poslovanje sa stanovništvom.

“Klijenti su očigledno prepoznali benefite platne Super Kartice, ali i drugih proizvoda iz našeg portfolija, što potvrđuje i činjenica da nam sve veći broj građana ukazuje poverenje. Nastojaćemo i ubuduće da prepoznajemo potrebe naših klijenata i nadmašujemo njihova očekivanja, te da inovativnim pristupom jačamo konkurentnost i postignemo dominantnu poziciju na tržištu Srbije“, dodala je Vasilesku.

Sberbank Srbija ostvarila je rast i u broju izdatih debitnih i poslovnih kartica u posmatranom periodu. Ukupan broj izdatih debitnih kartica premašio je 36.000, što predstavlja povećanje od 19% u odnosu na isti period prošle godine. Značajan rast od 258% ostvaren je i u segmentu izdatih poslovnih kartica, koje beleže najdinamičniju stopu rasta na tržištu Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik