Dualnim obrazovanjem do posla za špeditere

Bez autora
Jun 30 2016

Firme u Austriji konstatovale su da postoje određeni poslovi i zanimanja koja nisu pokrivena trenutnim obrazovnim sistemom u Srbiji, istaknuto je na radionici o dualnom obrazovanju za špediterske poslove koju su organizovale Privredna komora Srbije i Privredna komora Austrije. Mirjana Kovačević, direktor Centra za edukaciju PKS navodi da je cilj radionice da se već identifikovana potreba za novim profilom u oblasti špediterskih poslova razvije. Firme u Austriji su konstatovale da postoje određeni poslovi i zanimanja koja nisu pokrivena trenutnim obrazovnim sistemom u Srbiji i ukazali nam na način kako oni to rade u Austriji i kako se kadrovi obrazuju, rekla je ona.

Dualnim obrazovanjem do posla za špeditereFirme u Austriji konstatovale su da postoje određeni poslovi i zanimanja koja nisu pokrivena trenutnim obrazovnim sistemom u Srbiji, istaknuto je na radionici o dualnom obrazovanju za špediterske poslove koju su organizovale Privredna komora Srbije i Privredna komora Austrije.

Mirjana Kovačević, direktor Centra za edukaciju PKS navodi da je cilj radionice da se već identifikovana potreba za novim profilom u oblasti špediterskih poslova razvije.

"Firme u Austriji su konstatovale da postoje određeni poslovi i zanimanja koja nisu pokrivena trenutnim obrazovnim sistemom u Srbiji i ukazali nam na način kako oni to rade u Austriji i kako se kadrovi obrazuju", rekla je ona.

Prema njenim rečima, sada je dobar trenutak da se u okviru ovog projekta porazgovara o izradi novog projekta za profil špeditera.

Trgovinski ataše pri Ambasadi Austrije Fabian Gems rekao je Tanjugu da je glavni cilj radionice da se upozna koncept koji u Srbiji postoji, a zatim i da se na to usmeri interesovanje austrijskih i srpskih kompanija.

„Godinama sarađujemo. Ima uvek načina i da podržimo bolje kompanije. Možemo da učimo jedni od drugih i to planiramo da radimo u narednim godinama. Najvažnije je da obrazovanje bude prema potrebama privrede, a kad privreda vidi da ono što se uči u školi može da se primeni i na poslu, onda postajemo uspešni", rekao je Gems.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik