Ovog ljeta u Hrvatskoj 120.000 Rusa

Bez autora
Jun 30 2016

Kratak let, krasna obala, dobri domaćini, hrana i piće te sigurnost hrvatski su aduti koji će u 2016. dovesti desetak tisuća ruskih turista više nego lani. Vizni režim i cijene ‘krivi’ su što rast neće biti i veći. Nekoliko milijuna Rusa, koji su prije ljetovali u Turskoj i Egiptu, ostaje kod kuće jer nitko na Mediteranu ne nudi niske cijene kao Turska i Egipat, a pritom je rublja oslabjela još 35% prema lani. No Hrvatska stoji dobro i na Mediteranu jedino za vašu zemlju raste broj putnika iz Rusije, rekla je Maja Lomidze, direktorica udruge ruskih turoperatora ATOR, na jučerašnjem potpisivanju ugovora o suradnji s Udrugom hrvatskih putničkih agencija.

Ovog ljeta u Hrvatskoj 120.000 RusaKratak let, krasna obala, dobri domaćini, hrana i piće te sigurnost hrvatski su aduti koji će u 2016. dovesti desetak tisuća ruskih turista više nego lani. Vizni režim i cijene ‘krivi’ su što rast neće biti i veći.

– Nekoliko milijuna Rusa, koji su prije ljetovali u Turskoj i Egiptu, ostaje kod kuće jer nitko na Mediteranu ne nudi niske cijene kao Turska i Egipat, a pritom je rublja oslabjela još 35% prema lani. No Hrvatska stoji dobro i na Mediteranu jedino za vašu zemlju raste broj putnika iz Rusije – rekla je Maja Lomidze, direktorica udruge ruskih turoperatora ATOR, na jučerašnjem potpisivanju ugovora o suradnji s Udrugom hrvatskih putničkih agencija.

Uvjerena je da će sporazum ubrzati povratak na stare brojke, kada je u Hrvatsku godišnje dolazilo 200.000 Rusa. Lani ih je bilo 104.000, a od početka 2016. brojniji su 20% i mogli bi doseći 120.000.

– Ruse želimo i izvan sezone u nekadašnjim brojkama, u cijeloj zemlji, naročito u Zagrebu, a manjak hotelskih kapaciteta mogao bi nadomjestiti kvalitetan privatni smještaj – kazao je direktor HTZ-a Ratomir Ivičić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik