Rast broja elektronskih dozvola doprinosi rastu BDP-a

Bez autora
Jun 30 2016

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je u aprilu ove godine izdato 829 građevinskih dozvola, što je 9,9 odsto više nego u istom mesecu prošle godine.U saopštenju se, takođe, naglašava da je u ovom periodu izdato 40 odsto više dozvola nego u aprilu 2014. godine, pre uvođenja objedinjene procedure izdavanja građevinskih dozvola. U odnosu na aprilski prosek u prethodnih pet godina, broj izdatih građevinskih dozvola u aprilu ove godine veći je za 24,1 odsto.

Rast broja elektronskih dozvola doprinosi rastu BDP-aMinistarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je u aprilu ove godine izdato 829 građevinskih dozvola, što je 9,9 odsto više nego u istom mesecu prošle godine.

U saopštenju se, takođe, naglašava da je u ovom periodu izdato 40 odsto više dozvola nego u aprilu 2014. godine, pre uvođenja objedinjene procedure izdavanja građevinskih dozvola.

U odnosu na aprilski prosek u prethodnih pet godina, broj izdatih građevinskih dozvola u aprilu ove godine veći je za 24,1 odsto.

Vrednost radova u aprilu ove godine za 21,6 odsto je veća u odnosu na isti mesec prošle godine, a u prva četiri meseca ove godine je gotovo 70 odsto veća nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Svi ovi podaci govore o tome da će građevinarstvo i u narednom periodu doprinositi ekonomskom rastu i povećanju BDP-a.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nastavlja da prati proces izdavanja elektronskih dozvola da bi se osiguralo da se zakonski rokovi poštuju, kao i kako bi građani i investitori mogli da dođu do dozvole u najkraćem mogućem roku, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik