Produžen rok za dodelu sredstava za razvoj ženskog preduzetništva do 15. jula

Bez autora
Jun 30 2016

Zbog velikog interesovanja, rok za prijavljivanje na javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoju ženskog preduzetništva produžava se do 15. jula do 15 časova, saopštavaju iz Sekretarijata za privredu.Visina opredeljenih finansijskih sredstava za podršku razvoju ženskog preduzetništva unapređenjem proizvodnje i proširenjem kapaciteta poslovanja u cilju razvoja mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u vlasništvu žena, jačanja konkurentnosti i podsticanja zapošljavanja je 5.000.000 dinara.

Ponovo produžen rok za dodelu sredstava za razvoj ženskog preduzetništvaZbog velikog interesovanja, rok za prijavljivanje na javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoju ženskog preduzetništva produžava se do 15. jula do 15 časova, saopštavaju iz Sekretarijata za privredu.

Visina opredeljenih finansijskih sredstava za podršku razvoju ženskog preduzetništva unapređenjem proizvodnje i proširenjem kapaciteta poslovanja u cilju razvoja mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u vlasništvu žena, jačanja konkurentnosti i podsticanja zapošljavanja je 5.000.000 dinara.

Posebni ciljevi finansiranja su: unapređenje poslovnog procesa uvođenjem novih proizvodnih, poslovnih ili poboljšanjem postojećih poslovnih linija, pokretanje novih preduzetničkih aktivnosti, otvaranje mogućnosti za modernizaciju i proširenje proizvodnih i uslužno orijentisanih delatnosti, kao i očuvanje postojećih i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mesta.

Predmet javnog konkursa je dodela bespovratnih sredstava u maksimalnom iznosu od 500.000 dinara za kupovinu jednog ili više osnovnih sredstava (mašina i opreme), koja će omogućiti poboljšanje kvaliteta postojećeg ili uvođenje novog proizvoda ili usluge u poslovni proces, uz obavezu zapošljavanja jednog nezaposlenog lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, na period od minimum jedne godine.

Pravo na dodelu sredstava imaju mikro, mala i srednja preduzeća u vlasništvu žena sa udelom od minimum 60 odsto u ukupnom kapitalu društva, kao i preduzetnice.

Precizno i tačno popunjena prijava sa pratećom dokumentacijom (u skladu sa javnim konkursom) podnosi se lično ili poštom na pisarnicu Gradske uprave Beograda, Sekretarijat za privredu (Kraljice Marije 1, treći sprat), u zapečaćenoj koverti.

Dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 011/7157-379 i 011/7157-356, kao i putem mejla privreda@beograd.gov.rs.

Više informacija o ovom konkursu zainteresovani mogu videti na zvaničnom sajtu Grada Beograda u rubrici Gradski oglasi, konkursi i tenderi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik