Dobit EPS-a u prvom kvartalu 13,6 milijardi dinara

Bez autora
Jun 30 2016

Finansijsko poslovanje „Elektroprivrede Srbije“ nije ugroženo i mere štednje već daju rezultate. U prvom kvartalu 2016. godine EPS je ostvario dobit od 13,6 milijardi dinara, što je višestruko bolji rezultat od planiranog. EPS posluje pozitivno i nastavlja reorganizaciju u skladu sa merama Vlade Srbije, rekao je Milorad Grčić, v.d. direktora „Elektroprivrede Srbije“. On ističe da je očigledno da pri analizi poslovanja EPS-a Svetska banka nije imala sve relevantne podatke. Spremni smo da u razgovoru sa predstavnicima Svetske banke razjasnimo sve činjenice, uradimo zajedničku analizu poslovanja EPS-a kako ne bi bilo netačnih informacija u javnosti, kazao je.

Dobit EPS-a u prvom kvartalu 13,6 milijardi dinaraFinansijsko poslovanje „Elektroprivrede Srbije“ nije ugroženo i mere štednje već daju rezultate. U prvom kvartalu 2016. godine EPS je ostvario dobit od 13,6 milijardi dinara, što je višestruko bolji rezultat od planiranog.

EPS posluje pozitivno i nastavlja reorganizaciju u skladu sa merama Vlade Srbije - rekao je Milorad Grčić, v. d. direktora „Elektroprivrede Srbije“.

Grčić ističe da je očigledno da pri analizi poslovanja EPS-a Svetska banka nije imala sve relevantne podatke.

- Spremni smo da u razgovoru sa predstavnicima Svetske banke razjasnimo sve činjenice, uradimo zajedničku analizu poslovanja EPS-a kako ne bi bilo netačnih informacija u javnosti - rekao je Grčić.

- Pokrenuli smo saradnju sa sindikatima i zajednički radimo na optimizaciji radnih mesta i broja radnika, jer najveći problem nije broj, već loša raspoređenost zaposlenih. Plan racionalizacije zaposlenih smo dostavili i taj plan predviđa odlazak, uglavnom u penziju, 1.000 radnika do kraja godine. Urađena je i nova sistematizacija koja omogućava efikasniji rad. Trasiramo put ka efikasnijem poslovanju i radimo na smanjenju gubitaka i krađa struje, dodao je Grčić.

V. d. direktora kaže i da će EPS imati mnogo bolje rezultate u naplati i smanjenju gubitaka nego što je Svetska banka očekivala. Grčić je naglasio da je jedna od mera štednje i unifikacija voznog parka, na čemu se već radi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik