Manje proizvedene kafe i cigareta

Bez autora
Jul 10 2016

Proizvodnja bijelih vina zaštićenog geografskog porijekla, iz specifičnih regija, i svježeg betona porasla je u prošloj godini u odnosu na 2014, dok je kod kafe i cigareta zabilježen pad, saopšteno je iz Monstata. Proizvodnja bijelih vina je u prošloj godini povećana 8,5 odsto, odnosno sa oko 30 hiljada hektolitara, na 32,56 hiljada hektolitara. Proizvodnja svježeg betona je u prošloj u odnosu na 2014. godinu porasla 11,7 odsto, odnosno sa 342,94 hiljade tona na 383,14 hiljada tona, dodaje se u saopštenju. Iz Monstata su kazali da se proizvodnja važnijih industrijskih proizvoda u Crnoj Gori u prošloj godini može prikazati na razne načine.

Manje proizvedene kafe i cigaretaProizvodnja bijelih vina zaštićenog geografskog porijekla, iz specifičnih regija, i svježeg betona porasla je u prošloj godini u odnosu na 2014, dok je kod kafe i cigareta zabilježen pad, saopšteno je iz Monstata.

Proizvodnja bijelih vina je u prošloj godini povećana 8,5 odsto, odnosno sa oko 30 hiljada hektolitara, na 32,56 hiljada hektolitara.

"Proizvodnja svježeg betona je u prošloj u odnosu na 2014. godinu porasla 11,7 odsto, odnosno sa 342,94 hiljade tona na 383,14 hiljada tona", dodaje se u saopštenju.

Iz Monstata su kazali da se proizvodnja važnijih industrijskih proizvoda u Crnoj Gori u prošloj godini može prikazati na razne načine.

"Kao važnije industrijske proizvode smatramo proizvode razvrstane u oblastima klasifikacije djelatnosti s najvećim učešćem u ukupnoj industrijskoj proizvodnji", objasnili su iz Monstata.

Iz Monstata su dodali da je u prošloj godini pad proizvodnje zabilježila pržena kafa 12,5 odsto, odnosno sa 1,12 hiljada tona na 968 tona.

Proizvodnja cigareta koje sadrže duvan oslabila je 9,2 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik