EIB i HBOR za male i srednje poduzetnike osigurali 250 milijuna eura

Bez autora
Jul 11 2016

Hrvatska banka za obnovu i razvitak i Europska investicijska banka potpisale su Ugovor o financiranju u visini od 250 milijuna eura za pružanje potpore projektima lokalnih malih i srednjih poduzeća. Svečanosti potpisivanja nazočili su ministar financija Zdravko Marić i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić. Ovaj ugovor drugi je dio kreditne linije ukupnog iznosa od 500 milijuna eura. Zajam će doprinijeti provedbi projekata na području industrijskih usluga i turizma kao i ostalih prioritetnih sektora. Zajam pruža potporu i EIB-ovoj inicijativi za zapošljavanje mladih.

EIB i HBOR za male i srednje poduzetnike osigurali 250 milijuna euraHrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) i Europska investicijska banka (EIB) potpisale su Ugovor o financiranju u visini od 250 milijuna eura za pružanje potpore projektima lokalnih malih i srednjih poduzeća (MSP).

Svečanosti potpisivanja nazočili su ministar financija Zdravko Marić i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić.

Ovaj ugovor drugi je dio kreditne linije ukupnog iznosa od 500 milijuna eura. Zajam će doprinijeti provedbi projekata na području industrijskih usluga i turizma kao i ostalih prioritetnih sektora. Zajam pruža potporu i EIB-ovoj inicijativi za zapošljavanje mladih. Njime EIB i HBOR i na ovaj način pružaju dodatnu podršku krajnjim korisnicima koji mogu dokazati da svojim investicijskim projektima financiranim sredstvima zajma također daju svoj doprinos otvaranju novih radnih mjesta za mlade, navodi se u priopćenju HBOR-a.

Nakon što smo poduzetnicima omogućili da lakše i brže dođu do EU sredstava uvođenjem raznih pojednostavljenja, sada im je olakšan i pristup povoljnim financijskim sredstvima.

Napravili smo stvarno velik posao za poduzetništvo, jer uz ovaj Ugovor o financiranju koji je potpisan danas, prije desetak dana potpisan je i Sporazum o financiranju između Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU te HAMAG-BICRO-a, kojim je malim i srednjim poduzetnicima osigurano gotovo 1,2 milijardi kuna iz fondova EU kroz financijske instrumente, izjavio je ministar Tolušić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik