Bazen veličine okeana: Kilometar širine i 35 metara dubine

Bez autora
Jul 17 2016

U hotelskom kompleksu u Čileu nalazi se najveći bazen na svetu. Naime, privatni rizort 'San Alfonso de Mar' u Čileu dom je najvećeg bazena na planeti! I to nije tek pretpostavka, već činjenica, s obzirom da se isti podatak nalazi i u Ginisovoj knjizi rekorda.Bazen je ukupno dugačak nešto više od kilometra, prostire se na površini od oko osam hektara, a sadrži ukupno 66 miliona galona filtriranog mora iz Tihog okeana. Da se u njemu nećete smo brčkati, govori i podatak da mu je maksimalna dubina 35 metara, a postoji mogućnost i bavljenja sportom, na primer skijanje na vodi.

Bazen veličine okeana: Kilometar širine i 35 metara dubineU hotelskom kompleksu u Čileu nalazi se najveći bazen na svetu. Naime, privatni rizort 'San Alfonso de Mar' u Čileu dom je najvećeg bazena na planeti! I to nije tek pretpostavka, već činjenica, s obzirom da se isti podatak nalazi i u Ginisovoj knjizi rekorda.

Bazen je ukupno dugačak nešto više od kilometra, prostire se na površini od oko osam hektara, a sadrži ukupno 66 miliona galona filtriranog mora iz Tihog okeana.

Da se u njemu nećete smo brčkati, govori i podatak da mu je maksimalna dubina 35 metara (možete roniti, ali zapravo to i nema smisla, ovde nećete 'loviti' ribu), a postoji mogućnost i bavljenja sportom, na primer skijanje na vodi.

Međutim, od svih podataka, ipak je daleko impresivniji onaj koji se tiče veličine – bazen je veliki kao 6 hiljada standardnih bazena.

Posebnu draž celom bazenu daje njegova tirkizna boja, a temperatura vode iznosi 26 stepeni.

Bazen je inače otvoren 2006. godine, tačno nakon pet godina građenja, a za ceo projekat potrošeno između 1,5 i 2 milijarde dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik