Herbalajf plaća 200 miliona dolara zbog obmane potrošača

Bez autora
Jul 17 2016

Američka multinacionalna korporacija sa Kajmanskih ostrva Herbalajf prihvatila je da potpuno restrukturira svoje poslovanje u Sjedinjenim Američkim Državama i plati 200 miliona dolara poravnanje zbog tvrdnji da obmanjuje potrošače, ali je izbegla ozbiljne optužbe da je delovala kao piramidalna šema.Federalna trgovinska komisija zatvara istragu o Herbalajfu. Po presudi o poravnanju Herbalajf će morati da preradi svoj sistem nagrade za maloprodaju i ukine podsticaje za distributere. Još 2014. je otkriveno da je Herbalajf pod istragom za eventualna "obmanjivanja".

Herbalajf plaća 200 miliona dolara zbog obmane potrošačaAmerička multinacionalna korporacija sa Kajmanskih ostrva Herbalajf (Herbalife) prihvatila je da potpuno restrukturira svoje poslovanje u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) i plati 200 miliona dolara poravnanje zbog tvrdnji da obmanjuje potrošače, ali je izbegla ozbiljne optužbe da je delovala kao piramidalna šema.

Federalna trgovinska komisija zatvara istragu o Herbalajfu, prenosi AP. Po presudi o poravnanju Herbalajf će morati da preradi svoj sistem nagrade za maloprodaju i ukine podsticaje za distributere.

Kako podseća AP, 2014. je otkriveno da je Herbalajf pod istragom za eventualna "obmanjivanja".

Kompanija je danas saopštila da odluka Federalne trgovinske komisije neće promeniti njen poslovni model direktne prodaje.

Herbalajf će takođe platiti tri miliona dolara u posebnom postupku poravnanja za istragu u Ilinoisu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik