HTP Korčula povećava temeljni kapital za 36,6 milijuna kuna

Bez autora
Jul 18 2016

Na Glavnoj skupštini HTP-a Korčula odlučeno je da će tvrtka provesti postupak povećanja temeljnog kapitala do najviše 36,6 milijuna kuna, izvijestili su u ponedjeljak iz HTP-a Korčula. Plan dokapitalizacije je izdavanje do najviše 733.315 novih dionica pojedinačne nominalne vrijednosti 50 kuna. Temeljni kapital trenutno iznosi 87,3 milijuna kuna i podijeljen je na 1.746.460 redovnih dionica koje glase na ime, svaka nominalnog iznosa 50 kuna. Izdavanjem do najviše 733.315 novih dionica pojedinačne nominalne vrijednosti 50 kuna, temeljni kapital povećat će se na iznos do najviše 123,9 milijuna kuna.

HTP Korčula povećava temeljni kapital za 36,6 milijuna kunaNa Glavnoj skupštini HTP-a Korčula odlučeno je da će tvrtka provesti postupak povećanja temeljnog kapitala do najviše 36,6 milijuna kuna, izvijestili su u ponedjeljak iz HTP-a Korčula.  

Plan dokapitalizacije je izdavanje do najviše 733.315 novih dionica pojedinačne nominalne vrijednosti 50 kuna.

Temeljni kapital trenutno iznosi 87,3 milijuna kuna i podijeljen je na 1.746.460 redovnih dionica koje glase na ime, svaka nominalnog iznosa 50 kuna.

Izdavanjem do najviše 733.315 novih dionica pojedinačne nominalne vrijednosti 50 kuna, temeljni kapital povećat će se na iznos do najviše 123,9 milijuna kuna.

Uprava HTP Korčula poziva ulagatelje na upis i uplatu dionica u roku od četrnaest dana od dana skupštinske odluke, najkasnije do 1. kolovoza, a izdanje redovnih dionica smatrat će se uspješnim ako se u u utvrđenom roku za upis i uplatu upiše i uplati najmanje 57 posto ukupnog iznosa izdanja, odnosno najmanje 420.000 dionica. 

Uprava i Nadzorni odbor utvrdili su tijekom Skupštine, održane u ponedjeljak, kako dosadašnja temeljna financijska izvješća za HTP Korčulu nedvojbeno ukazuju na razvojni potencijal tvrtke.

Smatra se kako je nužno provesti sveobuhvatni proces restrukturiranja tvrtke u cilju smanjenja zaduženosti te osiguranja stabilnog i kontinuiranog pozitivnog novčanog tijeka.

Stoga je odlučeno da Uprava HTP-a Korčula, koje je lani ostvarilo gubitak iz poslovanja od 189 tisuća kuna, što će se pokriti iz rezervi, provede postupak povećanja temeljnog kapitala.

U povećanju temeljnog kapitala moći će sudjelovati dioničari koji su pokazali prethodno iskazani interes za povećanje kapitala samo u korist ulagatelja koji su prethodno evidentirani i čiji je interes za sudjelovanjem u povećanje temeljnog kapitala tvrtke Uprava ocijenila stvarnim i ozbiljnim.

Uspješna provedba povećanja temeljnog kapitala, objašnjava se u jednoj od skupštinskih odluka, značajno bi poboljšala sve ključne bilančne indekse te stvorila potrebne pozitivne efekte za nastavak investicijskog ciklusa i razvoj društva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik