Regionalnim agencijama 30 miliona dinara bespovratnih sredstava

Bez autora
Jul 18 2016

Ministarstvo privrede Srbije objavilo je danas javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava akreditovanim regionalnim razvojnim agencijama za sufinansiranje učešća u projektima od značaja za regionalni i lokalni razvoj.U javnom pozivu se navodi da sredstva predstavljaju meru jačanja regionalne konkurentnosti, a predviđena su Programom podsticanja ravnomernog regionalnog razvoja u 2016. godini koji sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije. Za realizaciju ovog programa predviđena su sredstva u visini od 30.000.000,00 dinara.

Regionalnim agencijama 30 miliona dinara bespovratnih sredstavaMinistarstvo privrede Srbije objavilo je danas javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava akreditovanim regionalnim razvojnim agencijama za sufinansiranje učešća u projektima od značaja za regionalni i lokalni razvoj.

U javnom pozivu se navodi da sredstva predstavljaju meru jačanja regionalne konkurentnosti, a predviđena su Programom podsticanja ravnomernog regionalnog razvoja u 2016. godini koji sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije.

Za realizaciju ovog programa predviđena su sredstva u visini od 30.000.000,00 dinara.

Ministarstvo će sufinansirati do 50% finansijskog učešća koje su obezbedile ARRA, i to samo za opravdane troškove, bez poreza na dodatu vrednost.

Kod projekata sa učešćem više partnera koji zajednički učestvuju u kofinansiranju projekta, pravo na sufinansiranje ostvaruju svi partneri srazmerno učešću.

Prijave se mogu podnositi do 1. oktobra 2016. godine, odnosno dok se ne utroše raspoloživa sredstva.

Više informacija možete pronaći na sajtu Ministarstva privrede www.privreda.gov.rs, kao i na sajtu Razvojne agencije Srbije www.ras.gov.rs.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik