AIK banka povećala udjel u Gorenjskoj banci

Bez autora
Jul 19 2016

AIK banka u vlasništvu srbijanskog tajkuna Miodraga Kostića povećava udjel u Gorenjskoj banci. Ovih je dana kupila dodatni 1,32 postotni udjel od Aerodroma Ljubljana i time postala druga najveća vlasnica Gorenjske banke. Najveća vlasnica Sava s 29 posto vlasništva ionako nema glasačka prava jer je prema zahtjevu Banke Slovenije svoj udjel morala prodati još u ožujku ove godine. Sava je svoj udjel počela prodavati još prošle godine a sve do nedavno po tom se pitanju ništa nije događalo zbog problema u komunikaciji s DUTB-om jer potonja nije željela prodajni postupak u potpunosti prepustiti Savi.

AIK banka povećala udjel u Gorenjskoj banciAIK banka u vlasništvu srbijanskog tajkuna Miodraga Kostića povećava udjel u Gorenjskoj banci.

Ovih je dana kupila dodatni 1,32 postotni udjel od Aerodroma Ljubljana i time postala druga najveća vlasnica Gorenjske banke, piše ljubljanski Dnevnik.

Najveća vlasnica Sava s 29 posto vlasništva ionako nema glasačka prava jer je prema zahtjevu Banke Slovenije svoj udjel morala prodati još u ožujku ove godine.

Sava je svoj udjel počela prodavati još prošle godine a sve do nedavno po tom se pitanju ništa nije događalo zbog problema u komunikaciji s DUTB-om jer potonja nije željela prodajni postupak u potpunosti prepustiti Savi.

Tenzije su posljednjih tjedana smanjene pa se formirao konzorcij prodavatelja koji će na prodaju ponuditi 50 do 55 postoni udjel u Gorenjskoj banci.

Osim DUTB-a i Save, u konzorciju valja očekivati i Zavarovalnic Triglav, Iskratel, Telekom Slovenije, Domel i druge vlasnike. Oni bi uskoro trebali imenovati savjetnika pri prodaji.

Prošle je godine Sava angažirala njemačku savjetničku kompaniju Equity Gate, no nije izvjesno da će DUTB željeti da Nijemci nastave taj posao.

Sve u svemu, Miodrag Kostić je najizgledniji kupac Gorenjske banke, a interes je nedavno i potvrdio. Demantirao je da banku kupuje za račun fonda Apollo koji je vlasnik Nove kreditne banke Maribor.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik