UIO kupuje 15 auta za 222.000 maraka

Bez autora
Jul 20 2016

Uprava za indirektno oporezivanje BiH raspisala je javni poziv za nabavku 15 automobila niže klase, za koje će izdvojiti 222.000 maraka bez PDV-a.Načelnik Odjeljenja za komunikacije UIO rekao je da je javni poziv otvoren do 2. avgusta. Pojedinačna vrijednost vozila koja će biti nabavljena je oko 17.000 maraka. Automobile će isključivo koristiti inspektori UIO za rad na terenu, odnosno prilikom kontrole poreskih obveznika.

UIO kupuje 15 auta za 222.000 marakaUprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH raspisala je javni poziv za nabavku 15 automobila niže klase, za koje će izdvojiti 222.000 maraka bez PDV-a.

Načelnik Odjeljenja za komunikacije UIO Ratko Kovačević rekao je da je javni poziv otvoren do 2. avgusta.

- Pojedinačna vrijednost vozila koja će biti nabavljena je oko 17.000 maraka. Automobile će isključivo koristiti inspektori UIO za rad na terenu, odnosno prilikom kontrole poreskih obveznika - kazao je Kovačević.

Naglasio je da je vozni park UIO poprilično zastario, te da trenutno broji manje od 300 vozila.

- Broj vozila koja imamo nedovoljan je za nesmetan rad službenika UIO. Automobile koriste službenici za potrebe carinske službe širom BiH, ali i radnici u Sektoru za sprovođenje propisa koji oduzimaju krijumčarenu robu - naglasio je Kovačević.

Dodao je da vozila koriste službenici i za sve ostale potrebe koje ima UIO, te da je upravo zbog toga nabavka 15 vozila niže klase više nego opravdana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik