Traži se strani partner za "Aluminij" iz Mostara

Bez autora
Jul 21 2016

Agencija za unapređenje stranih investicija intenzivno će raditi na pronalaženju adekvatnog stranog partnera za Fabriku "Aluminij" iz Mostara, da bi se stimulisalo dodatno investiranje, kreiranje novih radnih mjesta i jačanje globalne konkurentnosti ovog mostarskog giganta. Direktor Fipe izrazio je spremnost da stranim investitorima adekvatno budu predstavljene ogromne privatizacione i investicione mogućnosti Fabrike "Aluminij" iz Mostara. On je tokom jučerašnje posjete "Aluminiju" upoznao direktora Ružicu Udovičić o intenzivnim aktivnostima Fipe na privlačenju stranih investitora. U saopštenju Fipe navodi se da je "Aluminij" odlukom Vlade Federacije BiH uvršten u plan privatizacije za ovu godinu, što predstavlja odličan trenutak da se promoviše stranim investitorima.

Traži se strani partner za "Aluminij" iz MostaraAgencija za unapređenje stranih investicija intenzivno će raditi na pronalaženju adekvatnog stranog partnera za Fabriku "Aluminij" iz Mostara, da bi se stimulisalo dodatno investiranje, kreiranje novih radnih mjesta i jačanje globalne konkurentnosti ovog mostarskog giganta.

Direktor Fipe Gordan Milinić izrazio je spremnost da stranim investitorima adekvatno budu predstavljene ogromne privatizacione i investicione mogućnosti Fabrike "Aluminij" iz Mostara.

On je tokom jučerašnje posjete "Aluminiju" upoznao direktora Ružicu Udovičić o intenzivnim aktivnostima Fipe na privlačenju stranih investitora. U saopštenju Fipe navodi se da je "Aluminij" odlukom Vlade Federacije BiH uvršten u plan privatizacije za ovu godinu, što predstavlja odličan trenutak da se promoviše stranim investitorima.

Zahvaljujući savremenim proizvodnim pogonima, čistoći metala koja dostiže nivo od 99,8 odsto i proizvodnim kapacitetom od 130.000 tona primarnog i dodatnih 30.000 tona pretopljenog metala, ova fabrika predstavlja izuzetno konkurentan privredni subjekat ne samo u BiH, nego i na međunarodnom tržištu metala.

"Aluminij" zapošljava više od 800 radnika, a više od 90 odsto proizvoda se izvozi van granica BiH, pri čemu je ostvarena godišnja vrijednost veća od 150 miliona evra.

Na sastanku je, osim o privatizacionim mogućnostima koje se otvaraju stranim investitorima, razgovarano i o ogromnim investicionim potencijalim "Aluminija" instalisanjem prerađivačkih kapaciteta, čime bi bio omogućen veći nivo prerade proizvoda i kreiranje dodatne vrijednosti, navodi se u saopštenju Fipe.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik