Potpisan memorandum o obilaznici oko Beograda

Bez autora
Jul 21 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture potpisala je danas sa predstavnicima kineske i azerbejdžanske kompanije memoradum o razumevanju radi realizacije izgradnje obilaznice oko Beograda. Pored Mihajlović, memorandum su potpisali zamenik direktora kineske firme „Synohydro Corporation Euroasia Department“ Jang Fan i direktor azerbejdžanske kompanije „Azvirt“ Fikrat Najafov. Mihajlović je tom prilikom rekla da će obilaznica oko Beograda povezati ne samo Koridor 10 i Koridor 11, već i dodatno povećati bezbednost na putevima, smanjiti gužve u centru grada, ali i emisije štetnih gasova i buke.

Potpisan memorandum o obilaznici oko BeogradaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je danas sa predstavnicima kineske i azerbejdžanske kompanije memoradum o razumevanju radi realizacije izgradnje obilaznice oko Beograda.

Pored Mihajlović, memorandum su potpisali zamenik direktora kineske firme „Synohydro Corporation Euroasia Department“ Jang Fan i direktor azerbejdžanske kompanije „Azvirt“ Fikrat Najafov.

Mihajlović je tom prilikom rekla da će obilaznica oko Beograda povezati ne samo Koridor 10 i Koridor 11, već i dodatno povećati bezbednost na putevima, smanjiti gužve u centru grada, ali i emisije štetnih gasova i buke.

Cilj je da što pre završimo obilaznicu oko Beograda i zato sam u ime Vlade Srbije potpisala ovaj dokument sa renomiranim međunarodnim kompanijama koje poseduju veliko iskustvo u oblasti projektovanja, izgradnje, finansiranja i ulaganja u infrastrukturu, istakla je ona.

Na insistiranje Zorane Mihajlović formirana je i posebna Radna grupa za projekat obilaznice oko Beograda kako bi ovaj izuzetno važan infrastrukturni projekat bio što pre i što kvalitetnije završen.

Potpisani memorandum ubrzaće realizaciju ovog projekta i otvoriti mogućnosti zajedničke saradnje i na drugim projektima putne infrastrukture u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik