Srbija ima najveći privredni rast u regionu

Bez autora
Jul 21 2016

Predsednik Vlade Republike Srbije sastao se danas sa predstavnicima Svetske banke u Beogradu i Međunarodnog monetarnog fonda. U uvodnoj reči, premijer je istakao da je ovo prelomni trenutak za oporavak domaće ekonomije, i zahvalio Svetskoj banci na velikoj pomoći i želji da Srbija bude makroekonomski uređena zemlja na putu razvoja i prosperiteta.On je naglasio da su rezultati koje Srbija ima iznad proseka, i dodao da suficit budžeta to i dokazuje. Šef Kancelarije Svetske banke u Beogradu izjavio je da Srbija postiže izuzetne rezultate u odnosu na postavljene ciljeve, posebno naglasivši jačanje investicija u privatnom sektoru, kojima su doprineli i pozitivni trendovi na fiskalnoj strani.

Srbija ima najveći privredni rast u regionuPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima Svetske banke u Beogradu i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

U uvodnoj reči, premijer Vučić istakao je da je ovo prelomni trenutak za oporavak domaće ekonomije, i zahvalio Svetskoj banci na velikoj pomoći i želji da Srbija bude makroekonomski uređena zemlja na putu razvoja i prosperiteta.

On je naglasio da su rezultati koje Srbija ima iznad proseka, i dodao da suficit budžeta to i dokazuje.

Šef Kancelarije Svetske banke u Beogradu Toni Verheijen izjavio je da Srbija postiže izuzetne rezultate u odnosu na postavljene ciljeve, posebno naglasivši jačanje investicija u privatnom sektoru, kojima su doprineli i pozitivni trendovi na fiskalnoj strani.

Jedna od tema razgovora bila je potreba da se usvoji plan optimizacije zaposlenosti EPS-a, kao i analiza opšteg stanja u ovom preduzeću, na čemu insistiraju obe međunarodne finansijske institucije.

Na sastanku je bilo reči i o tome da je okončana ekspertska misija Svetske banke, a razmatrana je i realizacija plana finansijske konolidicije EPS-a koji je usvojen u junu prošle godine.

Predsednik Vlade je istakao da Srbija ima najveći rast BDP-a u regionu na kraju prvog polugođa ove godine, kao i najveći rast u Evropi.

On je zamolio obe finansijske institucije da pošalju tim ekperata u Srbiju koji će, zajedno sa domaćim ekspertima, doprineti definisanju efikasnih mera za povećanje stope rasta bruto domaćeg proizvoda i u godinama koje su pred nama.

Vučić je ukazao na važnost infrastrukturnih projekata i pravovremenog donošenja zakona o finansiranju lokalne samouprave, pre započinjanja procesa pripreme budžeta za narednu godinu.

Sastanku su, pored premijera Vučića, prisustvovali i ministar finansija Dušan Vujović i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik