Siti mol djelo domaćih neimara i investitora

Bez autora
Jul 24 2016

Izgradnja tržnog centra "Siti mol" u užem centru Banjaluke, koja je zvanično startovala početkom ovog mjeseca, teče planiranom dinamikom i u toku su pripremni radovi i iskopi zemlje. Investitori ovog grandioznog objekta u koji će biti uloženo oko 60 miliona maraka su dvije domaće kompanije "Tropik" i "Ideal kompani" iz Banjaluke, dok je izgradnja povjerena domaćem građevinskom preduzeću "Gradip" iz Prnjavora. I u svim ostalima radovima, kako su rekli iz "Siti mola", prednost će imati domaće firme kao podizvođači, ukoliko budu ispunjavale uslove, što je velika šansa za domaću građevinsku operativu da se dokaže i stekne što bolje reference.

Siti mol djelo domaćih neimara i investitoraSiti mol djelo domaćih neimara i investitora Izgradnja tržnog centra "Siti mol" u užem centru Banjaluke, koja je zvanično startovala početkom ovog mjeseca, teče planiranom dinamikom i u toku su pripremni radovi i iskopi zemlje.

Investitori ovog grandioznog objekta u koji će biti uloženo oko 60 miliona maraka su dvije domaće kompanije "Tropik" i "Ideal kompani" iz Banjaluke, dok je izgradnja povjerena domaćem građevinskom preduzeću "Gradip" iz Prnjavora.

I u svim ostalima radovima, kako su rekli iz "Siti mola", prednost će imati domaće firme kao podizvođači, ukoliko budu ispunjavale uslove, što je velika šansa za domaću građevinsku operativu da se dokaže i stekne što bolje reference.

U tok radova na terenu uvjerila se i ekipa "Glasa Srpske" koja je obišla gradilište, na kojem će biti najdublji iskopi koji su ikada izvršeni na nekom gradilištu u Banjaluci i iznosiće čak 14 metara, dok će biti primijenjen i poseban sistem gradnje – armirano-betonske konstrukcije, kao novi na ovim prostorima. Građevinske mašine i kamioni na gradilištu rade punom parom, što potvrđuje ozbiljnost, ali i namjeru investitora da sve bude završeno u planiranim rokovima.

Izgradnja "Siti mola" najdalje je odmakla od ostalih tržnih centara u Banjaluci, čija se izgradnja godinama najavljuje - "Delta sitija" srpskog "Delta holdinga" i tržnog centra kompanije "Bingo" Tuzla.

Direktor "Siti mola" Danijela Risović rekla je da su započeli sa pripremnim radovima za šta imaju i građevinsku dozvolu.

- To su iskopi zemlje sa pripremama terena, odnosno unutrašnjih saobraćajnica, platformi za mašine i opremu i svega potrebnog da gradilište može nesmetano da funkcioniše i kako bi se dalje mogla pripremati konstrukcija za zaštitnu temeljnu jamu - rekla je ona.

Paralelno s tim investitori su predali svu dokumentaciju za građevinsku dozvolu za cijeli objekat, koju očekuju za manje od mjesec. Risovićeva je rekla da je sljedeći korak rušenje starih objekata na mjestu budućeg tržnog centra, prije svega starog skladišta, a od sredine avgusta predviđeno je rušenje objekata uz ulicu Bana Lazarevića, kada će u potpunosti ograditi lokaciju. O značaju ove investicije govori i podatak da bi u jeku izgradnje trebalo biti angažovano do 250 radnika dnevno, a da će u samom objektu kada bude završen posao dobiti oko 500 radnika.

- Banjalučani mogu biti ponosni da iza ovakvog projekta stoje dva domaća investitora "Ideal kompani" i "Tropik" - rekla je Risovićeva i dodala da je završetak radova planiran za kraj 2018. godine.

Precizirala je da će "Siti mol" imati 54.600 kvadratnih metara bruto izgrađene površine, te da će se na dva nivoa nalaziti prodajni prostor sa internacionalnim i domaćim robnim markama, supermarketom, a na trećem i četvrtom nivou će biti sadržaji prodajno-zabavnog karaktera sa bioskopskim salama, kazinom, ugostiteljskim objektima i dječijom igraonicom.

"Siti mol" će imati i tri nivoa podzemnih garaža sa 460 parking mjesta. Risovićeva je naglasila da već pregovaraju sa poznatim domaćim i stranim brendovima, posebno onima zbog kojih građani idu u šoping centre u regionu, jer ih nema kod nas.

- Predviđanja su da će ovo definitivno postati sljedeće mjesto okupljanja Banjalučana, ali i atraktivno mjesto za turiste i sve one koji dođu poslovno ili privatno u Banjaluku. Razlog više je i u činjenici da je svima centar grada mjesto svih zbivanja - kazala je Risovićeva.

Kao ključne prednosti "Siti mola" u odnosu na druge tržne centre u Banjaluci, Risovićeva je navela neprikosnovenu lokaciju, kapacitet objekta i brendove koje će ponuditi, ali i činjenicu da će to biti banjalučki tržni centar koji grade domaći investitori i neimari.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik