Zbog loše godine moguća veća količina sumnjivog meda

Bez autora
Jul 24 2016

Na teritoriji Republike Srpske ove godine se očekuje prinos do 1.000 tona meda manje nego prošle godine, rekao je Srni predsjednik Saveza udruženja pčelara Republike Srpske Radivoje Maksimović. Maksimović je istakao da su zbog mraza izumrle glavne medonosne biljke - kadulja, žalfija, drača, i napomenuo da će zbog ovakvog stanja biti sve više proizvođača patvorenog meda. U Trebinju postoje distributeri sumnjivog meda, a ranije analize su i potvrdile naše sumnje, rekao je Maksimović i dodao da je Savez ranije ukazao na ovu pojavu, te da je sljedeći korak na nadležnim institucijama.

Zbog loše godine moguća veća količina sumnjivog medaNa teritoriji Republike Srpske ove godine se očekuje prinos do 1.000 tona meda manje nego prošle godine, rekao je Srni predsjednik Saveza udruženja pčelara Republike Srpske Radivoje Maksimović.

Maksimović je istakao da su zbog mraza izumrle glavne medonosne biljke - kadulja, žalfija, drača, i napomenuo da će zbog ovakvog stanja biti sve više proizvođača patvorenog meda.

"U Trebinju postoje distributeri sumnjivog meda, a ranije analize su i potvrdile naše sumnje", rekao je Maksimović i dodao da je Savez ranije ukazao na ovu pojavu, te da je sljedeći korak na nadležnim institucijama.

Prema analizama i procjenama, na području Hercegovine ovogodišnja medonosna sezona je za 70 posto lošija nego prethodne godine.

Zbog toga bi jedan kilogram ovog slatkog proizvoda, kako kažu medari, mogao da dostigne cijenu do 20 KM, umjesto trenutnih 15 KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik