Pripremni radovi na gradnji distributivnog centra

Bez autora
Jul 25 2016

Kompanija Voli će u četvrtak ozvaničiti početak pripremnih radova na izgradnji najvećeg distributivnog centra u Crnoj Gori.Iz Volija su najavili i da će predsjednik Evropske banke za obnovu i razvoj, Suma Chakrabarti, koji će od srijede boraviti u dvodnevnoj posjeti Crnoj Gori, u četvrtak posjetiti i taj trgovački lanac. Zajednički projekat kompanije Voli i EBRD-a će ojačati lanac snabdjevanja i unaprijediti saradnju sa lokalnim dobavljačima i kupcima, navodi se u saopštenju. Iz Volija su kazali da će taj projekat značajno poboljšati izbor i sigurnost hrane kroz implementaciju najsavremenijih svjetskih standarda otkupa, lagerovanja i distribucije, dok će distributivni centar predstavljati snažnu podršku domaćoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Pripremni radovi na gradnji distributivnog centraKompanija Voli će u četvrtak ozvaničiti početak pripremnih radova na izgradnji najvećeg distributivnog centra u Crnoj Gori.

Iz Volija su najavili i da će predsjednik Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), Suma Chakrabarti, koji će od srijede boraviti u dvodnevnoj posjeti Crnoj Gori, u četvrtak posjetiti i taj trgovački lanac.

“Zajednički projekat kompanije Voli i EBRD-a će ojačati lanac snabdjevanja i unaprijediti saradnju sa lokalnim dobavljačima i kupcima”, navodi se u saopštenju.

Iz Volija su kazali da će taj projekat značajno poboljšati izbor i sigurnost hrane kroz implementaciju najsavremenijih svjetskih standarda otkupa, lagerovanja i distribucije, dok će distributivni centar predstavljati snažnu podršku domaćoj poljoprivrednoj proizvodnji.

EBRD je kao manjinski dioničar u kompaniji Voli obezbijedila deset miliona EUR investicionog kapitala za izgradnju novog distributivnog centra i proširenje maloprodajne mreže tog trgovačkog lanca.

Iz EBRD su ranije saopštili da će se deset miliona EUR svježeg kapitala upotrijebiti za osnaživanje Volija izgradnjom novog distributivnog centra u Podgorici, koji će omogućiti razvoj lokalnih i regionalnih mreža dobavljača i pomoći kompanijama da prodaju proizvode na domaćem tržištu.

Predstavnici EBRD su ocijenili i da je taj projekat važan za poljoprivredu Crne Gore, jer će omogućiti lokalnim proizvođačima da imaju bolji pristup klijentu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik