Jeftiniji eurodizel i lož ulje

Bez autora
Jul 25 2016

Eurodizel i lož ulje u Crnoj Gori će od ponoći biti jeftiniji, dok se cijene benzina neće mijenjati, saopšteno je agenciji Mina-biznis iz Ministarstva ekonomije. Cijena eurodizela će narednih 15 dana biti niža tri centa i iznosiće 94 centa. Pojeftiniće i lož ulje za grijanje i za veleprodaju, četiri centa, odnosno tri centa, pa će u naredne dvije sedmice koštati 63 centa, odnosno 91 cent. Cijene eurosupera 95 i 98 neće se mijenjati naredne dvije sedmice i ostaće na 1,08, odnosno 1,11 eura. Posljednje promjene cijena goriva bile su 11. jula, kada je benzin pojeftinio četiri centa.

Jeftiniji eurodizel i lož uljeEurodizel i lož ulje u Crnoj Gori će od ponoći biti jeftiniji, dok se cijene benzina neće mijenjati, saopšteno je agenciji Mina-biznis iz Ministarstva ekonomije. Cijena eurodizela će narednih 15 dana biti niža tri centa i iznosiće 94 centa.

Pojeftiniće i lož ulje za grijanje i za veleprodaju, četiri centa, odnosno tri centa, pa će u naredne dvije sedmice koštati 63 centa, odnosno 91 cent.

Cijene eurosupera 95 i 98 neće se mijenjati naredne dvije sedmice i ostaće na 1,08, odnosno 1,11 eura. Posljednje promjene cijena goriva bile su 11. jula, kada je benzin pojeftinio četiri centa.

Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedjeljka u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na međunarodnom tržištu (Mediterranean Platt's Ground) i valutnog odnosa eura i američkog dolara.

Iz Ministarstva su saopštili da će se, saglasno Uredbi o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, naredni obračun obaviti 8. avgusta, a eventualno izmijenjene vrijednosti naftnih derivata važiće od 9. avgusta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik