Najbolja turistička sezona od osnutka hrvatske države

Bez autora
Jul 25 2016

Ministar turizma u tehničkoj Vladi Anton Kliman izrazio je u Umagu veliko zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima turističke sezone te ocijenio kako se već sad pokazuje kao najbolja sezona od osnutka hrvatske države. Rezultati su zaista dobri, očekujemo rekordnu sezonu, i po broju dolazaka, i po broju noćenja, i gotovo sigurno ćemo premašiti osam milijardi eura ukupnog prihoda, što su iznimno dobri rezultati za Hrvatsku. Po informacijama kojima raspolažemo, očekujemo da će i rujan biti jako dobar. Nadamo se da neće biti novih sigurnosnih prijetnji u Europi koje bi možda odgodile dolaske turista, naglasio je Kliman ocijenivši već danas ovogodišnju turističku sezonu najboljom od osnutka hrvatske države.

Najbolja turistička sezona od osnutka hrvatske državeMinistar turizma u tehničkoj Vladi Anton Kliman izrazio je u Umagu veliko zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima turističke sezone te ocijenio kako se već sad pokazuje kao najbolja sezona od osnutka hrvatske države.

Rezultati su zaista dobri, očekujemo rekordnu sezonu, i po broju dolazaka, i po broju noćenja, i gotovo sigurno ćemo premašiti osam milijardi eura ukupnog prihoda, što su iznimno dobri rezultati za Hrvatsku.

Po informacijama kojima raspolažemo, očekujemo da će i rujan biti jako dobar. Nadamo se da neće biti novih sigurnosnih prijetnji u Europi koje bi možda odgodile dolaske turista, naglasio je Kliman ocijenivši već danas ovogodišnju turističku sezonu najboljom od osnutka hrvatske države.

Kiman je to rekao u Umagu gdje se održao finalni meč 27. izdanja teniskog turnira Konzum Croatia Opena između Talijana Fabija Fogninija i Slovaka Andreja Martina, a kojem su nazočili hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i slovenski predsjednik Borut Pahor.

Sve što se danas događa u Umagu, motivi su dolaska turista. To Umagu zasigurno daje imidž vrhunske destinacije i na tome svakako treba raditi, rekao je novinarima ministar Kliman.

Dodao je da na Jadranu postoji niz manifestacija koje određuju destinacije kao sportske i kulturne poput Dubrovnika, Splita i Zadra.

Predsjednica Grabar Kitarović je prije turnira, a u sklopu programa "Čari istarskih vina", tradicionalno uručila priznanje ATP vina godine dobitniku Klaudiju Tomazu iz Motovuna, za svježi teran.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik