Petrokemija: Završena investicija u visokotlačni cjevovod prirodnog plina

Bez autora
Jul 25 2016

Kutinska Petrokemija u ponedjeljak je izvjestila da je uspješno završena investicija u visokotlačni cjevovod prirodnog plina u cilju poboljšanja energetske učinkovitosti. Petrokemija je tijekom srpnja, a u cilju poboljšanja energetske učinkovitosti, financirala izgradnju visokotlačnog plinovoda od PMRS Kutina 1 do tvorničkog kruga i dalje do postrojenja za proizvodnju amonijaka. Investicija, koja je većim dijelom financirana putem Hrvatske banke za obnovu i razvitak iz Programa "Kreditiranje projekata zaštite okoliša, energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije", uspješno je završena i započela je opskrba energetskih postrojenja prirodnim plinom iz novog plinovoda, navodi se u priopćenju. Prva su s radom započela energetska postrojenja, a nakon toga slijedi puštanje u rad i postrojenja za proizvodnju dušične kiseline, NPK gnojiva i KAN gnojiva.

Petrokemija: Završena investicija u visokotlačni cjevovod prirodnog plinaKutinska Petrokemija u ponedjeljak je izvjestila da je uspješno završena investicija u visokotlačni cjevovod prirodnog plina u cilju poboljšanja energetske učinkovitosti.

Petrokemija je tijekom srpnja, a u cilju poboljšanja energetske učinkovitosti, financirala izgradnju visokotlačnog plinovoda od PMRS Kutina 1 do tvorničkog kruga (podzemni cjevovod) i dalje do postrojenja za proizvodnju amonijaka (nadzemni cjevovod).

"Investicija, koja je većim dijelom financirana putem Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) iz Programa "Kreditiranje projekata zaštite okoliša, energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije", uspješno je završena i započela je opskrba energetskih postrojenja prirodnim plinom iz novog plinovoda", navodi se u priopćenju.

Prva su s radom započela energetska postrojenja, a nakon toga slijedi puštanje u rad i postrojenja za proizvodnju dušične kiseline, NPK gnojiva i KAN gnojiva.

Iz Petrokemije ističu kako se na postrojenjima Amonijak i Urea remontni radovi nastavljaju prema predviđenom planu, a početak rada tih postrojenja planiran je u prvom tjednu kolovoza.

Prema ranije objavljenim podacima iz Petrokemije, navedena investicija vrijedna je 45 milijuna kuna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik