Nastavlja se gradnja Južne longitudinale

Bez autora
Jul 25 2016

Izgradnja Južne longitudinale u Sarajevu uskoro će biti nastavljena, a osigurana su sredstva za 900 metara dionice, od raskrsnice ulica Grbavička - Hamdije Čemerlića - Zvornička do raskrsnice ulica Azize Šećirbegović - Zvornička. Tome je prethodilo potpisivanje ugovora o zajmu i amandmana na ugovor o realizaciji projekta. Amandman su danas potpisali direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Nermin Drnda i šef Ureda Evropske banke za obnovu i razvoj u BiH Ian Brown. Time je osigurano 6.000.000 eura, a za projekt izgradnje sekcije između druge i četvrte transverzale je potrebno oko 7.000.000 eura. Ostatak je osiguran ranije.

Nastavlja se gradnja Južne longitudinaleIzgradnja Južne longitudinale u Sarajevu uskoro će biti nastavljena, a osigurana su sredstva za 900 metara dionice, od raskrsnice ulica Grbavička - Hamdije Čemerlića - Zvornička do raskrsnice ulica Azize Šećirbegović - Zvornička.

Tome je prethodilo potpisivanje ugovora o zajmu i amandmana na ugovor o realizaciji projekta. Amandman su danas potpisali direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Nermin Drnda i šef Ureda Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH Ian Brown.

Time je osigurano 6.000.000 eura, a za projekt izgradnje sekcije između druge i četvrte transverzale je potrebno oko 7.000.000 eura. Ostatak je osiguran ranije.

- Radovi će početi potpisivanjem ugovora s izvođačem radova. Procedura je u potpunosti završena, ali ugovor nije potpisan jer nije bilo dovoljno sredstava za realizaciju kompletne dionice - istakao je Drnda.

Najavio je da bi ugovor trebao biti potpisan krajem iduće sedmice, a radovi će početi kad izvođač radova dostavi plan realizacije, projekt regulacije saobraćaja i dobije odobrenje prokopa. Nakon toga može pristupiti organizaciji gradilišta.

Planirano je da izvođač na projektu radi 365 dana.

Šef Ureda EBRD-a u BiH Ian Brown je izrazio zadovoljstvo saradnjom, dosadašnjom, ali i zbog nastavka. Podsjetio je da izgradnja puteva nije jedini način saradnje

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik