Weltplast Posušje: Proizvodnja raste, a uz nju i broj novih radnih mjesta

Bez autora
Jul 26 2016

Posuški gospodarstvenici povećavaju proizvodnju i broj zaposlenih, a pristiže dobra vijest iz Weltplasta gdje su predstavljeni razvojni planovi te tvrtke do 2023. godine. Buduće planove razvoja kolegama i čelnicima Udruge gospodarstvenika Posušje izložio je direktor i vlasnik Franjo Širić. Nazočili su i čelnici Općine Posušje, načelnik Branko Bago, predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar te ministar gospodarstva ZHŽ-a Dario Sesar uz glavnog projektanta Damira Lončara i projektanta elektrostruke Dragu Bagu i druge. Weltplast je utemeljen prije 33 godine, a proizvodnja je organizirana kroz tri pogona - polietilenske ambalaže, cijevi i reciklaže. U posljednjih šest godina Weltplast je povećao proizvodnju sto posto i danas proizvodi oko 10.000 tona gotovih proizvoda od čega u pogonu cijevi 4000 tona, a u pogonu fleksibilne ambalaže 6000 tona.

Weltplast Posušje: Proizvodnja raste, a uz nju i broj novih radnih mjestaPosuški gospodarstvenici povećavaju proizvodnju i broj zaposlenih, a pristiže dobra vijest iz Weltplasta gdje su predstavljeni razvojni planovi te tvrtke do 2023. godine.

Buduće planove razvoja kolegama i čelnicima Udruge gospodarstvenika Posušje izložio je direktor i vlasnik Franjo Širić, piše Večernji list BiH.

Nazočili su i čelnici Općine Posušje, načelnik Branko Bago, predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar te ministar gospodarstva ZHŽ-a Dario Sesar uz glavnog projektanta Damira Lončara i projektanta elektrostruke Dragu Bagu i druge. Weltplast je utemeljen prije 33 godine, a proizvodnja je organizirana kroz tri pogona - polietilenske ambalaže, cijevi i reciklaže.

Povećanje proizvodnje

U posljednjih šest godina Weltplast je povećao proizvodnju sto posto i danas proizvodi oko 10.000 tona gotovih proizvoda od čega u pogonu cijevi 4000 tona, a u pogonu fleksibilne ambalaže 6000 tona.

Posebice je važno istaknuti da Weltplast reciklira 4000 tona otpadne folije od koje dobiva granulat koji koristi u daljnjoj proizvodnji gotovih proizvoda.

Ukupni prihodi Weltplasta u 2015. godini iznosili su 21 milijun eura, od čega u Posušju 16 milijuna, a u Republici Hrvatskoj 5 milijuna eura. Weltplast 69 posto svojih proizvoda izvozi u 15 država Europe, od čega 63 posto u 11 država Europske unije.

Zapošljava 132 osobe, od kojih 113 radi u Posušju, a 19 u Weltplastu u Republici Hrvatskoj. Do 2023. godine planira povećati broj zaposlenih u Posušju za 95, a u RH za 15 zaposlenika, što je ukupno 242 zaposlenika.

Novi pogoni

Weltplast planira izgraditi i nove proizvodne pogone, kao i novu upravnu zgradu s restoranom, te znatno proširiti vanjski otvoreni skladišni i manipulativni prostor.

- Realizacija planova Weltplasta pridonijet će značajnim sredstvima i proračunu općine Posušje, a zapošljavanje novih 95 radnika u Posušju bitno će smanjiti broj nezaposlenih i odlazak mladih izvan Posušja, što je za svaku pohvalu, istaknuto je na prezentaciji razvoja te uspješne tvrtke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik