Telekom: Prihodi manji 9%

Bez autora
Jul 27 2016

Crnogorski Telekom, u prvoj polovini ove godine, ostvario je devet odsto manje prihoda u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz te kompanije. Crnogorski Telekom je bio suočen sa smanjenjem prihoda i profitabilnosti u odnosu na isti period prošle godine, što je bilo u skladu sa očekivanjima. Ostvareni su prihodi od 44,5 miliona, a u poređenju sa istim periodom prošle godine oni su smanjeni za 4,1 miliona eura ili devet odsto. Ukupni prihodi od usluga maloprodaje i veleprodaje opali su za 4,1 milion eura ili 10 odsto, usljed regulacije, smanjenja prihoda od fiksne telefonije i smanjenog obima dolaznog saobraćaja, saopšteno je iz Telekoma.

Telekom: Prihodi manji 9%Crnogorski Telekom, u prvoj polovini ove godine, ostvario je devet odsto manje prihoda u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz te kompanije.

"Crnogorski Telekom je bio suočen sa smanjenjem prihoda i profitabilnosti u odnosu na isti period prošle godine, što je bilo u skladu sa očekivanjima. Ostvareni su prihodi od 44,5 miliona, a u poređenju sa istim periodom prošle godine oni su smanjeni za 4,1 miliona eura ili devet odsto. Ukupni prihodi od usluga maloprodaje i veleprodaje opali su za 4,1 milion eura ili 10 odsto, usljed regulacije, smanjenja prihoda od fiksne telefonije i smanjenog obima dolaznog saobraćaja", saopšteno je iz Telekoma.

Smanjenje troškova i mjere efikasnosti su, kako navode, samo do određene mjere kompenzovale niže prihode, "pa je zarada prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA), prije posebnih uticaja bila 3,4 miliona eura ili 19 odsto niža u poređenju sa istim periodom prethodne godine".

"U prvih šest mjeseci 2016. neto profit je iznosio 5.3 miliona eura, što je 3.7 miliona eura manje nego prošle godine u istom periodu. Prvu polovinu 2016. godine obilježili su mnogi izazovi, uključujući pritisak regulacije, rastuću konkurenciju i sve veća očekivanja naših korisnika, što je zahtijevalo dodatne napore i dalja ulaganja. I pored brojnih izazova sa kojima se telekomunikaciono tržište suočava u prethodnom periodu, ostvarili smo solidne poslovne i finansijske rezultate", navode iz Telekoma.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik