Sinerga širi poslovanje na Ameriku

Bez autora
Jul 27 2016

Sinerga je firma osnovana 2012. godine u Visokom koja se bavi konsaltingom, trgovinom i uslugama za tekstilnu, kožarsku i obućarsku industriju. To je porodična firma koju su osnovali supružnici Emir i Vildana Džafić. Oboje smo radili u Preventu po 10 godina, što je bila prekretnica da stečeno iskustvo prenesemo u privatni biznis, na šta smo se i odlučili, kazao je Emir Džafić. Do oktobra 2014. bavili su se proizvodnjom gornjih dijelova cipela, a prvenstvena proizvodnja je bazirana na ortopedskim cipelama. Pored toga, proizvode i zaštitne i modne cipele, a nude i prateću opremu za obućarsku industriju.

Sinerga širi poslovanje na AmerikuSinerga je firma osnovana 2012. godine u Visokom koja se bavi konsaltingom, trgovinom i uslugama za tekstilnu, kožarsku i obućarsku industriju. To je porodična firma koju su osnovali supružnici Emir i Vildana Džafić.

- Oboje smo radili u Preventu po 10 godina, što je bila prekretnica da stečeno iskustvo prenesemo u privatni biznis, na šta smo se i odlučili, kazao je Emir Džafić.

Zapošljavanje

Do oktobra 2014. bavili su se proizvodnjom gornjih dijelova cipela, a prvenstvena proizvodnja je bazirana na ortopedskim cipelama. Pored toga, proizvode i zaštitne i modne cipele, a nude i prateću opremu za obućarsku industriju.

Dobavljač im je Pidigi iz Verone, jedan od najvećih proizvođača opreme za obućarstvo, i Onda d.o.o. Nova Gorica, Slovenija. Za firme Todesco S.r.l iz Vicenze i Equitan iz Chiampa su zastupnici za JI Evropu, a rade direktno i za kupce u Švicarskoj.

- U januaru ove godine potpisan je kooperantski ugovor sa Fortexom iz Gračanice, a također dobijamo dio posla i radimo modele za talijansko tržište iz programa Pitarello, Pittarosso i Benetton. Imamo 30 uposlenih, a planiramo i dalja povećanja gdje bi nam trebalo pet do sedam radnika zbog obima posla, kazao je Džafić.

Proizvodnja za strano tržište

Ne izvoze još nigdje, ali imaju u planu izvoz espadrila za Ameriku.

- Početkom augusta ćemo imati sastanak sa direktorom jedne američke kompanije na kojem ćemo imati finalne razgovore, a već smo radili prototipe za njih, dodao je Džafić.

Direktor kaže da na domaćem tržištu nemaju nikakvu zaradu, jer ovdje se samo šije i roba se dalje distribuira. Rade na principu da materijale dobijaju od kupca, a oni njima šalju gotov proizvod.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik