Sosijete kupuje Komercijalnu banku

Bez autora
Jul 27 2016

Sosiete ženeral banka zainteresovana je za kupovinu Komercijalne banke, poslednje velike banke koja je u većinskom državnom vlasništvu. Banka je dugo prisutna u Srbiji, da u više od 100 ekspozitura zapošljava 1.300 ljudi, da se pokazala kao veoma ozbiljna i fer banka, da je njen sledeći potez širenje, a Komercijalna banka je top menadžerima i te kako u fokusu. Njihov stav je da jednoj ovakvoj ozbiljnoj banci treba mnogo šira mreža klijenata, a Komercijalna banka ima čak 90.000 pravnih klijenata, plus desetine hiljada fizičkih lica. U Sosiete ženeral banci kažu da jesu zainteresovani za nova preuzimanja, ne negiraju mogućnost širenja u Srbiji kupovinom drugih banaka, ali nemaju informaciju o tome da je njihova grupacija zainteresovana za preuzimanje Komercijalne banke.

Sosijete kupuje KomercijalnuSosiete ženeral banka zainteresovana je za kupovinu Komercijalne banke, poslednje velike banke koja je u većinskom državnom vlasništvu, piše list Blic.

Izvor tog lista navodi da je ta banka dugo prisutna u Srbiji, da u više od 100 ekspozitura zapošljava 1.300 ljudi, da se pokazala kao veoma ozbiljna i fer banka, da je njen sledeći potez širenje, a da je Komercijalna banka top menadžerima i te kako u fokusu.

"Njihov stav je da jednoj ovakvoj ozbiljnoj banci treba mnogo šira mreža klijenata, a Komercijalna banka ima čak 90.000 pravnih klijenata, plus desetine hiljada fizičkih lica", navodi isti izvor.

Za list u Sosiete ženeral banci kažu da jesu zainteresovani za nova preuzimanja, ne negiraju mogućnost širenja u Srbiji kupovinom drugih banaka, ali nemaju informaciju o tome da je njihova grupacija zainteresovana za preuzimanje Komercijalne banke.

Predsednik UO Komercijalne banke Vladimir Krulj za list navodi da svi akcionari te banke žele da se krene u njenu privatizaciju, da je za sada izabran privatizacioni savetnik i da se trenutno bira optimalni model privatizacije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik