Dobit Krke srezana 38%

Bez autora
Jul 28 2016

Krka je u prvih pola godine ostvarila neto dobit od 70 milijuna eura, 38 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju. Na takav su pad utjecale cjene lijekova u pojedinim zemljama te vrijednosti pojedinih valuta, prvenstveno ukrajinske grivnje, britanske funte, poljskog zlota i americkog dolara. Pad dobiti prvenstveno je posljedica financijskog segmenta poslovanja gdje je lani ostvarena dobit od 24 milijuna eura, a ove godine gubitak od 13,3 milijuna eura. Dobit iz poslovanja smanjila se za desetinu te je nakon prvih pola godine iznosila 94,3 milijuna eura.

Dobit Krke srezana 38%Krka je u prvih pola godine ostvarila neto dobit od 70 milijuna eura, 38 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju.

Na takav su pad utjecale cjene lijekova u pojedinim zemljama te vrijednosti pojedinih valuta, prvenstveno ukrajinske grivnje, britanske funte, poljskog zlota i americkog dolara.

Pad dobiti prvenstveno je posljedica financijskog segmenta poslovanja gdje je lani ostvarena dobit od 24 milijuna eura, a ove godine gubitak od 13,3 milijuna eura.

Dobit iz poslovanja smanjila se za desetinu te je nakon prvih pola godine iznosila 94,3 milijuna eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik