Voli: Novi distributivni do septembra 2017.

Bez autora
Jul 28 2016

Novi Logističko distributivno-otkupni centar kompanije Voli, u čiju izgradnju će se koristiti sredstva Evropske banke za obnovu i razvoj i koji bi trebalo da bude završen do sredine naredne godine, osiguraće potrošačima kvalitetne i standardizovane poljoprivredne proizvode. Vlasnik Volija, Dragan Bokan, rekao je na ozvaničavanju početka priprmenih radova, da će u taj objekat biti uloženo oko devet miliona eura. Očekujem da će objekat biti završen do septembra naredne godine, ali ćemo pokušati da to, ipak, bude prije početka turističke sezone, do 1. juna. Kapaciteti će, kada je u pitanju osnova, biti oko 16 hiljada metara kvadratnih, a visina regala biće 12 metara, kapaciteta između 50 i 60 hiljada paletnih mjesta, saopštio je Bokan.

Voli: Novi distributivni do septembra 2017.Novi Logističko distributivno-otkupni centar kompanije Voli, u čiju izgradnju će se koristiti sredstva Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i koji bi trebalo da bude završen do sredine naredne godine, osiguraće potrošačima kvalitetne i standardizovane poljoprivredne proizvode.

Vlasnik Volija, Dragan Bokan, rekao je danas na ozvaničavanju početka priprmenih radova, da će u taj objekat biti uloženo oko devet miliona eura.

"Očekujem da će objekat biti završen do septembra naredne godine, ali ćemo pokušati da to, ipak, bude prije početka turističke sezone, do 1. juna. Kapaciteti će, kada je u pitanju osnova, biti oko 16 hiljada metara kvadratnih, a visina regala biće 12 metara, kapaciteta između 50 i 60 hiljada paletnih mjesta“, saopštio je Bokan.

On je kazao da će Voli u naredne dvije sedmice dobiti sve potrebne papire za početak izgradnje objekta, koja bi trebalo da počne do kraja avgusta, najkasnije 1. septembra.

Novi Logističko distributivno otkupni centar će, kako je saopšteno, omogućiti Voliju da ojača lanac snabdijevanja i trgovine na veliko i malo, unaprijedi saradnju sa lokalnim dobavljačima i kupcima na veliko, kao i da poboljša sigurnost hrane.

Bokan je rekao da je EBRD, koji u kompaniji Voli ima 15,7 odsto udjela, kroz dokapitalizaciju crnogorske kompanije obezbijedio da počne izgradnja novog distributivnog centra.

Predsjednik EBRD, Suma Čakrabarti, saopštio je da je ta institucija ponosna na saradnju sa Volijem, koja traje već sedam godina.

"Pratimo impresivan rast Volija. Kompanija ima veoma značajne planove koji se odnose i na ovaj distributivni centar“, naveo je Čakrabarti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik