Fabrika cementa Lukavac rebrendira poslovne aktivnosti

Bez autora
Jul 28 2016

Širenjem poslovanja na segment betona, Fabrika cementa Lukavac odlučila je da postojeću tržišnu marku FCL razdvoji na dva brenda - Lukavac Cement i Lukavac Beton. Dokaz je to kontinuiranog rada na modernizaciji i unapređenju proizvodnje, koji je menadžment kompanije započeo 2001. godine uspješnom privatizacijom od austrijske grupacije ASAMER. Prepoznatljiva kao najveći domaći proizvođač cementa, fabrika ulazi u segment proizvodnje betona, pa se kao logičan slijed stvorila potreba o izgradnji novog brenda, ali i rebrendiranju postojećeg.

Fabrika cementa Lukavac rebrendira poslovne aktivnostiŠirenjem poslovanja na segment betona, Fabrika cementa Lukavac odlučila je da postojeću tržišnu marku FCL razdvoji na dva brenda - Lukavac Cement i Lukavac Beton.

Dokaz je to kontinuiranog rada na modernizaciji i unapređenju proizvodnje, koji je menadžment kompanije započeo 2001. godine uspješnom privatizacijom od austrijske grupacije ASAMER.

Prepoznatljiva kao najveći domaći proizvođač cementa, fabrika ulazi  u segment proizvodnje betona, pa se kao logičan slijed stvorila potreba o izgradnji novog brenda, ali i rebrendiranju postojećeg.

- Mi smo sinonim za proizvodnju cementa, a širenjem poslovnog  programa na  beton odlučili smo da prema tržištu komuniciramo sa dva nova brenda, Lukavac Cement i Lukavac Beton. U ovom trenutku beton će se proizvoditi u novim pogonima u Sarajevu i Banjoj Luci, sa namjerom širenja mreže po cijeloj zemlji u skladu sa potražnjom. Svakodnevno osluškujemo zahtjeve tržišta, iznalazimo i nudimo  rješenja, pratimo svjetske trendove i implementiramo najbolje, tako da smo sigurni da će Lukavac Beton brzo postati prepoznatljiv po svojoj kvaliteti, kao što je Lukavac Cement - poručio je Izet Imamović, generalni direktor Fabrike cementa Lukavac.

Repozicioniranje brenda i izgradnja novog dio je poslovne strategije menadžmenta Fabrike cementa Lukavac  i kruna 15 godina čvrste veze koju gradi s kupcima. Značajno je za budući razvoj kao i vrednovanje onoga što kompanija jeste te u kojem pravcu će se razvijati.

- Želimo biti pouzdan poslovni partner u okruženju i prvi izbor za kupca. Novine u poslovanju prati i novi vizuelni identitet. Redizajn loga simbolizira našu vezu s matičnom kompanijom,dok izmjena tekstualnog dijela loga u Lukavac cement ukazuje na ono što mi jesmo, vodeći proizvođač cementa u zemlji, a Lukavac beton upućuje kupce na pouzdanog i kvalitetnog partnera u gradnji - istakao je Imamović.

Fabrika cementa Lukavac posluje ispunjavajući najstrožije ekološke standarde, a prelaskom na upotrebu alternativnih goriva u proizvodnji, dokazuje da se svjetski tehnološki trendovi mogu primijeniti u srcu naše zemlje, saopćeno je iz Fabrike cementa Lukavac.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik