Otpremnine za bivše radnike "Fijata"

Bez autora
Jul 28 2016

Počela je isplata otpremnina radnicima koji su se izjasnili za dobrovoljni odlazak iz fabrike "Fijat Krajsler automobili Srbija" u Kragujevcu, potvrdio je predsednik Samostalnog sindikata Zoran Marković. Kompanija je uplatila novac, koji bi tokom dana trebalo da na računu radnika. U zavisnosti od godina provedenih u fabrici, radnici će dobiti od 4.800 do 14.000 evra. Najveće otpremnine dobiće oni koji su ranije radili u fabrici "Zastava automobili" i nastavili u italijansko-srpskoj kompaniji. Da podsetimo, zbog gašenja jedne smene za odlazak iz fabrike opredelilo se više od 700 od 3.200 700 radnika. Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, na biro rada u Kragujevcu do sada se prijavilo više od 300 lica.

Otpremnine za bivše radnike "Fijata"Počela je isplata otpremnina radnicima koji su se izjasnili za dobrovoljni odlazak iz fabrike "Fijat Krajsler automobili Srbija" u Kragujevcu, potvrdio je za RTS predsednik Samostalnog sindikata Zoran Marković.

Kompanija je uplatila novac, koji bi tokom dana trebalo da na računu radnika.

U zavisnosti od godina provedenih u fabrici, radnici će dobiti od 4.800 do 14.000 evra.

Najveće otpremnine dobiće oni koji su ranije radili u fabrici "Zastava automobili" i nastavili u italijansko-srpskoj kompaniji.

Da podsetimo, zbog gašenja jedne smene za odlazak iz fabrike opredelilo se više od 700 od 3.200 700 radnika.

Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, na biro rada u Kragujevcu do sada se prijavilo više od 300 lica.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik