Otvara se muzej sladoleda u Njujorku

Bez autora
Jul 31 2016

Od jestivih balona preko čokoladne dvorane, sve do plivanja u bazenu sa raznobojnim jestivim ukrasima za kolače, sve to posetiocima nudi privremeni Muzej sladoleda u Njujorku, koji se otvara danas.Tura po muzeju, koja obuhvata šest soba, počinje besplatnim sladoledom a nastavlja se obilaskom prostorije ispunjene jestivim balonima koji golicaju posetioce, dok se njihovi glasovi zbog helijuma transformišu.

Otvara se muzej sladoleda u NjujorkuOd jestivih balona preko čokoladne dvorane, sve do plivanja u bazenu sa raznobojnim jestivim ukrasima za kolače, sve to posetiocima nudi privremeni Muzej sladoleda u Njujorku, koji se otvara danas.

Tura po muzeju, koja obuhvata šest soba, počinje besplatnim sladoledom a nastavlja se obilaskom prostorije ispunjene jestivim balonima koji golicaju posetioce, dok se njihovi glasovi zbog helijuma transformišu, prenosi AP.

Najveća atrakcija je veliki bazen sa 11.000 raznobojnih jestivih ukrasa za kolače, a na postavljenom uputstvu piše: „Zamislite želju i zaronite na sopstveni rizik. Upozorenje: Može izazvati spontanu sreću“.

Sreća je upravo bila na umu osnivača muzeja, Merilisa Bana i Menise Vori, koji su sebi često postavljali pitanje: Da li se zabavljamo?

Pokrenuli su projekat da bi ispunili dečji san Merilis Ban da pliva u bazenu sa dekorativnim mrvicama, ali su angažovali i više od 30 umetnika kako bi izradili umetnička dela inspirisana sladoledom.

U muzeju postoji i čokoladna dvorana koja se nalazi iza satenske braon zavese, a u okviru nje je fontana sa čokoladom. Obilazak se završava na igralištu gde se nalazi ljuljaška u obliku sladoleda i sladoled sendvič ljuljaška za dvoje, a posetioci mogu da otkriju koji im ukus sladoleda najviše odgovara, zahvaljujući specijalnoj aplikaciji.

Osim specijalnih sladoleda koje je osmislio stručnjak za hranu Irvin Adam, muzej će posetiocima svake nedelje nuditi i neke od ukusa hladnih poslastica omiljenih gradskih prodavnica sladoleda kao što su "Black Tap" i "Oddfellows".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik