Dan Srbije u Parizu - Promocija privrednog potencijala Srbije u Francuskoj

Bez autora
Sep 15 2016

Srbija će, drugi put ove godine, u Francuskoj predstaviti privredni i investicioni potencijal na poslovnim susretima „Dan Srbije“ 15. septembra u Parizu.Programom je predviđena konferencija koju će otvoriti najviši srpski i francuski zvaničnici, a biće održani i B2B susreti srpskih i francuskih kompanija. Skup organizuje državna francuska agencija za razvoj i investicije Business France u saradnji sa Francusko-srpskom privrednom komorom, Privrednom komorom Srbije i Razvojnom agencijom Srbije.

Dan Srbije u Parizu 15. septembraSrbija će, drugi put ove godine, u Francuskoj predstaviti privredni i investicioni potencijal na poslovnim susretima „Dan Srbije“ 15. septembra u Parizu.

Programom je predviđena konferencija koju će otvoriti najviši srpski i francuski zvaničnici, a biće održani i B2B susreti srpskih i francuskih kompanija.

Skup organizuje državna francuska agencija za razvoj i investicije Business France u saradnji sa Francusko-srpskom privrednom komorom, Privrednom komorom Srbije i Razvojnom agencijom Srbije. 

Na konferenciji „Srbija - strateško raskršće između Zapadne i Istočne Evrope“, posebna pažnja biće posvećena sektorima poljoprivrede, automobilske i ICT industrije, energetike i zaštite životne sredine, a privrednici ćе biti u prilici da učestvuju na okruglim stolovima organizovanim posebno za svaku od ovih industrija.

Očekuje se prisustvo velikog broja srpskih i francuskih privrednika, a skup u Parizu biće dobra šansa za razvoj i unapređenje biznisa i ekonomske saradnje Srbije i Francuske.

Francuska je jedna od najznačajnijih svetskih ekonomija, koju pored tradicionalnog prijateljstva sa Srbijom povezuje i intenzivna privredna saradnja. Ekonomska razmena dve zemlje se od 2009. godine do danas udvostručila, a u 2015. godini je premašila 750 miliona evra. U regiji Zapadnog Balkana, Srbija je glavni francuski partner koji privlači preko 50 odsto ukupnih francuskih investicija u regionu.

Ovo je već drugi značajni skup ove godine u Parizu na kojem se promoviše potencijal domaćeg tržišta. Početkom jula održan je Poslovni forum zemalja Zapadnog Balkana kome su, između ostalih, prisustvovali i francuski ministar finansija Mišel Sapen i francuski ministar ekonomije Emanuel Makron.

Francusko-srpska privredna komora i tom prilikom je održala B2B sastanke sa zainteresovanim francuskim preduzećima. Pored toga, tokom ove godine, Francusko-srpska privredna komora je, u saradnji sa regionalnim privrednim komorama u Francuskoj, već dva  puta  promovisala potencijal Srbije i prisustvovala B2B sastancima sa francuskim preduzećima, jednom u Grenoblu, a drugi put u Amijenu.

Te povećane aktivnosti Komore na teritoriji Francuske rezultiraju i značajnim uvećanjem broja različitih upita francuskih preduzeća za Srbiju, kojih je od početka godina bilo preko 100.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik