NIS širi mrežu maloprodaje "goriva budućnosti"

Bez autora
Aug 02 2016

Maloprodaja komprimovanog prirodnog gasa, koji se zbog svojih ekoloških karakteristika smatra gorivom budućnosti, počela je i na NIS Petrol benzinskoj stanici „Čačak 1“. Kompanija NIS je pre dve godine počela prodaju komprimovanog prirodnog gasa kroz sistem veleprodaje, a maloprodaja je otpočela sredinom 2015. godine otvaranjem prve punionice ovog energenta na NIS Petrol stanici u Novom Sadu. Kao kompanija koja poseduje najveću mrežu benzinskih stanica u Srbiji, NIS je prepoznao prednosti korišćenja komprimovanog prirodnog gasa. Osim široke primene u industriji, ovaj energent se kao alternativno gorivo koristi za sve vrste motornih vozila. Gorivom budućnosti se naziva, kako zbog svojih ekoloških osobina, tako i zbog odličnih performansi koje pruža vozilima.

NIS širi mrežu maloprodaje Maloprodaja komprimovanog prirodnog gasa (KPG), koji se zbog svojih ekoloških karakteristika smatra gorivom budućnosti, počela je i na NIS Petrol benzinskoj stanici „Čačak 1“.

Kompanija NIS je pre dve godine počela prodaju komprimovanog prirodnog gasa kroz sistem veleprodaje, a maloprodaja je otpočela sredinom 2015. godine otvaranjem prve punionice ovog energenta na NIS Petrol stanici u Novom Sadu.

Kao kompanija koja poseduje najveću mrežu benzinskih stanica u Srbiji, NIS je prepoznao prednosti korišćenja komprimovanog prirodnog gasa. Osim široke primene u industriji, ovaj energent se kao alternativno gorivo koristi za sve vrste motornih vozila.

Gorivom budućnosti se naziva, kako zbog svojih ekoloških osobina, tako i zbog odličnih performansi koje pruža vozilima. Osim toga, komprimovani prirodni gas se smatra i najekonomičnijim konvencionalnim gorivom za motorna vozila, u poređenju sa benzinom, dizelom i tečnim naftnim gasom, jer se njegovom primenom kao pogonskog goriva ostvaruju značajne finansijske uštede.

NIS je prva velika mreža benzinskih stanica u zemlji koja je u svoju ponudu uvrstila i komprimovani prirodni gas i na taj način kompanija se još jednom potvrdila kao lider u inovacijama na tržištu Srbije i regiona.

NIS nastavlja sa razvojem ove delatnosti, a u planu je da do kraja 2020. godine ova vrsta energenta bude dostupna potrošačima na oko 20 lokacija širom Srbije.

Komprimovani prirodani gas je prirodni gas koji se komprimuje (sabija) na pritisak od 220-250 bara. Glavni sastojak je metan, koji u poređenju sa ostalim derivatima ima najmanji koeficijent emisije CO₂ po jedinici oslobođene energije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik