Ruske kompanije povećale proizvodnju gasa

Bez autora
Aug 03 2016

Jedna od vodećih ruskih kompanija za naftu i gas, GaspromNjeft, povećala je proizvodnju prirodnog gasa za 10,1 odsto na 18,6 milijardi kubnih metara u periodu januar-jul 2016, saopštila je Centralna dispečerska uprava za termo-energetski kompleks.Rosnjeft je u istom periodu zabilježio rast proizvodnje gasa za 6,9 procenata na 38,2 milijarde kubnih metara. Proizvodnja prirodnog gasa Novateksa je povećana u izveštajnom periodu januar-jul za 1,6 procenata na 40,2 milijarde kubnih metara, ali je mjesečna proizvodnja u julu pala za 6,1 odsto na 5,5 milijardi kubnih metara u odnosu na isti mjesec 2015. godine.

Ruske kompanije povećale proizvodnju gasaJedna od vodećih ruskih kompanija za naftu i gas, GaspromNjeft, povećala je proizvodnju prirodnog gasa za 10,1 odsto na 18,6 milijardi kubnih metara u periodu januar-jul 2016, saopštila je Centralna dispečerska uprava za termo-energetski kompleks (CDU TEK).

Rosnjeft je u istom periodu zabilježio rast proizvodnje gasa za 6,9 procenata na 38,2 milijarde kubnih metara, prenosi agencija Tas s.

Proizvodnja prirodnog gasa Novateksa je povećana u izveštajnom periodu januar-jul za 1,6 procenata na 40,2 milijarde kubnih metara, ali je mjesečna proizvodnja u julu pala za 6,1 odsto na 5,5 milijardi kubnih metara u odnosu na isti mjesec 2015. godine.

Istovremeno, Lukoil je registrovao pad proizvodnje za 2,1 procenat na 10,7 milijardi kubnih metara gasa u sedam mjeseci od početka godine, navodi CDU TEK, a prenosi ruska novinska agencija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik