FML kupio "Niku"

Bez autora
Aug 04 2016

Nikšićko preduzeće FML novi je vlasnik Mljekare “Nika”. Kupoprodajnim ugovorom kupac se obavezao da za dio imovine Mljekare plati 910 hiljada eura. Vlasnik preduzeća Tadija Šljukić kazao je da je u interesu kompanije što skorije pokretanje proizvodnje i zapošljavanje radnika. Ugovor je potpisan jutros u Nikšiću. Stečaj je u mljekaru, koja je bila u vlasništvu Aleksandra Božovića iz Nikšića, uveden u martu prošle godine, dok je u avgustu iste godine proglašen bankrot. Proizvodnja u Niki obustavljena je u novembru 2014. godine, jer su mjesec ranije njeni kooperanti prekinuli sa isporukom mlijeka koje im Božović nije plaćao više od godinu.

FML kupio "Niku"Nikšićko preduzeće FML novi je vlasnik Mljekare “Nika”. Kupoprodajnim ugovorom kupac se obavezao da za dio imovine Mljekare plati 910 hiljada eura.

Vlasnik preduzeća Tadija Šljukić kazao je Radiju Crne Gore da je u interesu kompanije što skorije pokretanje proizvodnje i zapošljavanje radnika. Ugovor je potpisan jutros u Nikšiću.

Stečaj je u mljekaru, koja je bila u vlasništvu Aleksandra Božovića iz Nikšića, uveden u martu prošle godine, dok je u avgustu iste godine proglašen bankrot.

Proizvodnja u Niki obustavljena je u novembru 2014. godine, jer su mjesec ranije njeni kooperanti prekinuli sa isporukom mlijeka koje im Božović nije plaćao više od godinu.

Božović je Mljekaru Nika kupio iz ranijeg stečaja 2005. godine, a sredstva za kupovinu od 600 hiljada eura je obezbijedio iz kredita.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik