Za zaštitu životne sredine - 20 miliona dinara

Bez autora
Aug 04 2016

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je doneta odluka o izboru projekata i dodeli finansijskih sredstava za podršku projektima zaštite životne sredine koje realizuju udruženja i druge organizacije civilnog društva u ovoj godini.U saopštenju se navodi da će resorno ministarstvo po raspisanom javnom konkursu od 24. maja sufinansirati 50 projekata u oblasti zaštite životne sredine. Ova odluka doneta je na osnovu sprovedene konkursne procedure i konačne liste vrednovanja i rangiranja prijavljenih projekata koju je utvrdila Konkursna komisija za sprovođenje postupka za dodelu sredstava za podršku projektima zaštite životne sredine koje sprovodi nevladin sektor.

Odabrano 50 projekata za sufinansiranje u oblasti zaštite životne sredineMinistarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je doneta odluka o izboru projekata i dodeli finansijskih sredstava za podršku projektima zaštite životne sredine koje realizuju udruženja i druge organizacije civilnog društva u ovoj godini.

U saopštenju se navodi da će resorno ministarstvo po raspisanom javnom konkursu od 24. maja sufinansirati 50 projekata u oblasti zaštite životne sredine.

Ova odluka doneta je na osnovu sprovedene konkursne procedure i konačne liste vrednovanja i rangiranja prijavljenih projekata koju je utvrdila Konkursna komisija za sprovođenje postupka za dodelu sredstava za podršku projektima zaštite životne sredine koje sprovodi nevladin sektor.

Na navedeni konkurs pristiglo je ukupno 220 prijava. Rukovodeći se utvrđenim prioritetnim tematskim oblastima konkursa za koje će se opredeljivati sredstva, utvrđenim kriterijumima i opredeljenim sredstvima (20.000.000 dinara), izabrani su projekti za sufinansiranje, u traženom iznosu ili delom traženih sredstava.

Projekti koji se predlažu za sufinansiranje tiču su sledećih tematskih oblasti: zaštita prirodnih vrednosti, zaštita zemljišta, zaštita voda, upravljanje otpadom, ublažavanje klimatskih promena, sprovođenje Arhuske konvencije i promocije zelene ekonomije.

Konačnu rang lisu možete pogledati na sajtu Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik