Očekuje se produženje ugovora sa 236 radnika u "Resavici"

Bez autora
Aug 04 2016

Ministarstvo rudarstva i energetike trebalo bi uskoro da odobri da se u rudnicima "Resavica" na neodređeno vreme zaposli 236 radnika od kojih su više od 200 rudari, kaže v.d. generalnog direktora "Resavice" Stevan Dželatović. Oni su pod ugovorom o radu dve godine i sada ih, po Zakonu o radu, moramo primiti na neodređeno vreme ili da im prestane radni odnos. Imamo obećanje od ranije da će im biti produžen radni odnos i očekujemo svakog trenutka da dobijemo saglasnost od Ministarstva, jer već danas neki treba da idu kućama jer im prestaje ugovor, dodao je.

Očekuje se produženje ugovora sa 236 radnika u "Resavici"Ministarstvo rudarstva i energetike trebalo bi uskoro da odobri da se u rudnicima "Resavica" na neodređeno vreme zaposli 236 radnika od kojih su više od 200 rudari, kaže v.d. generalnog direktora "Resavice" Stevan Dželatović.

Oni su pod ugovorom o radu dve godine i sada ih, po Zakonu o radu, moramo primiti na neodređeno vreme ili da im prestane radni odnos.

- Imamo obećanje od ranije da će im biti produžen radni odnos i očekujemo svakog trenutka da dobijemo saglasnost od Ministarstva, jer već danas neki treba da idu kućama jer im prestaje ugovor - rekao je Dželatović.

On je kazao da bi odlaskom više od 200 jamskih radnika "Resavica" ostala bez rudara u rudnicima.

- To su mladi rudari i najbolji radnici i moramo na svaki način da dobijemo saglasnost i da im produžimo radni odnos - zaključio je Dželatović.

On je podsetio da 71 radnik iz ovog preduzeća na Dan rudara (6.avgusta) odlazi u penziju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik