Rudnik uglja ostvario gubitak od 2,22 miliona eura

Bez autora
Aug 07 2016

Rudnik uglja završio je drugi kvartal sa gubitkom od 2,22 miliona eura, dok je u istom periodu prošle godine ostvarena neto dobit od 2,12 miliona eura. Prema podacima iz izvještaja o poslovanju, koji je objavljen na sajtu Montenegroberze, poslovni prihodi Rudnika uglja na kraju juna iznosili su 13,41 milion eura i bili su 46,7 odsto manji nego u uporednom periodu. Poslovni rashodi kompanije pali su 31 odsto na 15,45 miliona eura. Troškovi zarada, naknada i ostali lični rashodi dostigli su sedam miliona eura, materijala 3,71 milion, a amortizacije i rezervisanja 2,59 miliona. Ostali poslovni rashodi iznosili su 2,08 miliona eura. Ukupna aktiva Rudnika uglja na kraju juna vrijedila je 67 miliona eura, što je 13 odsto manje nego u uporednom periodu.

Rudnik uglja ostvario gubitak od 2,22 miliona euraRudnik uglja završio je drugi kvartal sa gubitkom od 2,22 miliona eura, dok je u istom periodu prošle godine ostvarena neto dobit od 2,12 miliona eura.

Prema podacima iz izvještaja o poslovanju, koji je objavljen na sajtu Montenegroberze, poslovni prihodi Rudnika uglja na kraju juna iznosili su 13,41 milion eura i bili su 46,7 odsto manji nego u uporednom periodu.

Poslovni rashodi kompanije pali su 31 odsto na 15,45 miliona eura. Troškovi zarada, naknada i ostali lični rashodi dostigli su sedam miliona eura, materijala 3,71 milion, a amortizacije i rezervisanja 2,59 miliona. Ostali poslovni rashodi iznosili su 2,08 miliona eura.

Ukupna aktiva Rudnika uglja na kraju juna vrijedila je 67 miliona eura, što je 13 odsto manje nego u uporednom periodu.

Akumulirani gubitak dostigao je 17,24 miliona eura, a neraspoređena dobit 2,7 miliona eura. Dugoročna rezervisanja i obaveze iznose 15,58 miliona, a kratkoročna 28,84 miliona eura. Odložene poreske obaveze iznose 468,4 hiljade eura.

Država posjeduje 31,11 odsto udjela u Rudniku uglja, italijanska kompanija A2A 39,49 odsto, Aco Đukanović 11,84 odsto, a Radoslav Tomić iz Beograda 1,1 odsto. Ostali akcionari imaju manje od jedan odsto udjela u kompaniji.

Sjednica Skupštine akcionara pljevaljskog Rudnika uglja, na kojoj je trebalo da se razmatra odluka o uslovima i načinu izmirenja obaveza kompanije prema državi po osnovu poreza i doprinosa, odložena je za 23. septembar.

Akcionari Rudnika uglja su na sjednici, koja je bila zakazana za 29. jul, trebalo da razmatraju i refinansiranje dijela obaveza kompanije prema bankama.

Na dnevnom redu sjednice je i razmatranje Fichtner studija o mogućnostima smanjenja troškova proizvodnje u Rudniku uglja i procjeni resursa i rezervi uglja u Pljevaljskom basenu.

Akcionari će razmatrati i izvještaj o radu i poslovanju preduzeća u prošloj godini, finansijske rezultate poslovanja sa finansijskim iskazima, Informaciju o pravno-ekonomskoj analizi ugovora o nabavci dampera i rudarske mehanizacijeod Lager Posušje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik