Blokiran račun Montenegro Airlinesa

Bez autora
Aug 07 2016

Žiro-račun "Montenegro Airlinesa" blokiran je od juče na iznos od 1,1 miliona eura. Blokadu računa pokrenuo je po službenoj dužnosti sudski izvršitelj, a ona se odnosi na presudu Privrednog suda iz 2011. koji je u sporu zbog tada aktuelnog neplaćanja usluga za prihvat i opsluživanje aviona MA na aerodromima u Tivtu i Podgorici, presudio u korist preduzeća „Aerodromi Crne Gore". Iz MA su kazali da oni od dolaska novog menadžmenta kojeg vodi Daliborka Pejović, redovno izmiruju sve obaveze prema ACG, a da su za dugovanja iz ranijeg perioda sa ACG sklopili posebne sporazume o dinamici otplate. Jučerašnja za njih iznenadna i nenajavljena blokada računa, menadžmentu MA stvoriće ogromne probleme, a vrlo je moguće da zbog nje nacionalni avioprevoznik dođe u situaciju da u sred sezone obustavi letjenje.

Blokiran račun Montenegro AirlinesaŽiro-račun "Montenegro Airlinesa" blokiran je od juče na iznos od 1,1 miliona eura, saznaju „Vijesti" iz izvora bliskih menaždmentu MA.

Blokadu računa pokrenuo je po službenoj dužnosti sudski izvršitelj, a ona se odnosi na presudu Privrednog suda iz 2011. koji je u sporu zbog tada aktuelnog neplaćanja usluga za prihvat i opsluživanje aviona MA na aerodromima u Tivtu i Podgorici, presudio u korist preduzeća „Aerodromi Crne Gore".

Iz MA su juče "Vijestima" kazali da oni od dolaska novog menadžmenta kojeg vodi Daliborka Pejović, redovno izmiruju sve obaveze prema ACG, a da su za dugovanja iz ranijeg perioda sa ACG sklopili posebne sporazume o dinamici otplate.

Jučerašnja za njih iznenadna i nenajavljena blokada računa, menadžmentu MA stvoriće ogromne probleme, a vrlo je moguće da zbog nje nacionalni avioprevoznik dođe u situaciju da u sred sezone obustavi letjenje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik