Jeftinije sve vrste goriva

Bez autora
Aug 08 2016

Sve vrste goriva u Crnoj Gori će od ponoći biti jeftinije tri, odnosno četiri centa, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije. Cijene eurosupera 95 i 98 će u narednih 15 dana biti niže četiri centa na 1,04, odnosno tri centa na 1,08 eura. Cijena eurodizela pojeftiniće četiri centa na 90 centi. Lož ulje za grijanje i za veleprodaju pojeftiniće po tri centa, pa će iznositi 60 centi, odnosno 88 centi. Posljednje promjene cijena goriva bile su 26. jula, kada su pojeftinili eurodizel i lož ulje. Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedjeljka u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na međunarodnom tržištu i valutnog odnosa eura i američkog dolara.

Jeftinije sve vrste gorivaSve vrste goriva u Crnoj Gori će od ponoći biti jeftinije tri, odnosno četiri centa, saopšteno je agenciji Mina-biznis iz Ministarstva ekonomije.

Cijene eurosupera 95 i 98 će u narednih 15 dana biti niže četiri centa na 1,04, odnosno tri centa na 1,08 eura. Cijena eurodizela pojeftiniće četiri centa na 90 centi. Lož ulje za grijanje i za veleprodaju pojeftiniće po tri centa, pa će iznositi 60 centi, odnosno 88 centi.

Posljednje promjene cijena goriva bile su 26. jula, kada su pojeftinili eurodizel i lož ulje.

Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedjeljka u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na međunarodnom tržištu (Mediterranean Platt's Ground) i valutnog odnosa eura i američkog dolara.

Iz Ministarstva su saopštili da će se, saglasno Uredbi o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, naredni obračun obaviti 22. avgusta, a eventualno izmijenjene vrijednosti naftnih derivata važiće od 23. avgusta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik